Τα παραμύθια της Ελλάδας στη «δημοκρατία» – 5ος τόμος

Μια μεγάλη προσφορά στην ελληνική οικογένεια από τη «δημοκρατία»

Ο πέμπτος τόμος της συλλογής ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κυκλοφορεί μαζί με την έξτρα έκδοση της «δημοκρατίας» την Παρασκευή 7 Απριλίου, με τιμή 4,90€. Είναι αφιερωμένος στο περίφημο Αχιλλέα.

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ είναι μια σειρά παιδικών βιβλίων κορυφαίας εκδοτικής ποιότητας που φέρνουν στις ελληνικές οικογένειες τον τεράστιο πλούτο του ελληνικού πολιτισμού, με έργα από τη Μυθολογία, την Ελληνική Ιστορία και την Ελληνική Παράδοση.

Τα βιβλία είναι τελευταίας παραγωγής 2022-23 και πρωτοπορούν προσφέροντας και ηχογραφημένες αφηγήσεις των παραμυθιών, με τον πιο εύκολο τρόπο: Με ένα απλό σκανάρισμα ενός QR Code από οποιοδήποτε smartphone, μπορούμε να ακούσουμε την ηχογραφημένη αφήγηση του βιβλίου.

Γραμμένα στη φόρμα των μοντέρνων εικονογραφημένων παραμυθιών, τα βιβλία χρησιμοποιούν γλώσσα απλή και ζωντανή, με συναρπαστικές εικονογραφήσεις που μαγνητίζουν τα παιδιά και τα κάνουν να θέλουν να ακούν και να βλέπουν τις ιστορίες ξανά και ξανά, είτε με την ανάγνωση από έναν ενήλικα, είτε με τη σάρωση και την ακρόαση της ηχογραφημένης αφήγησης.

Γιατί παραμύθια

Μια μητέρα ρώτησε κάποτε τον Άλμπερτ Αϊνστάιν* τι πρέπει να κάνει για να γίνει έξυπνο το παιδί της. «Να του διαβάζετε παραμύθια», της είπε. «Εντάξει», απάντησε η μητέρα, «αλλά εννοώ να γίνει πολύ έξυπνο, σαν και σας». Την κοίταξε στα μάτια και της είπε: «Τότε να του διαβάζετε ακόμη περισσότερα παραμύθια!»

Ο ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΪΝΣΤΑΪΝ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΞΥΠΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Η καθημερινή αφήγηση παραμυθιών στα παιδιά, ιδίως πριν κοιμηθούν, είναι μία από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις της ανθρωπότητας που, εδώ και χιλιετίες, γεμίζει χαρά και ευχαρίστηση τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς.

Σήμερα ξέρουμε ότι η σχέση αφηγητή – ακροατή δημιουργεί έναν ισχυρό συναισθηματικό δεσμό μεταξύ γονιού και παιδιού, ενώ παράλληλα προσφέρει την ευκαιρία για συζητήσεις, επεξηγήσεις και κάθε είδους παραπομπές που εμπλουτίζουν τις γνώσεις  του νέου ανθρώπου. Είναι μια διαδικασία που ενισχύει την ανάπτυξη του εγκεφάλου σε όλους τους τομείς, από τον ορθό χειρισμό της γλώσσας ως την εμπέδωση της σκέψης και της σημασίας των ανθρώπινων αξιών.

Γιατί ηχογραφημένα

Στο σύγχρονο κόσμο, τα έξυπνα κινητά βρίσκονται πια στα χέρια όλων, με μεγάλες δυνατότητες που ήταν ανύπαρκτες στα παλιότερα χρόνια. Καθένας πια μπορεί να έχει πάντα μαζί του ένα πανίσχυρο υπολογιστή, να διαβάζει κείμενα, να βλέπει και να ακούει βίντεο και μουσική, να κρατάει σημειώσεις, να ηχογραφεί και να τραβάει βίντεο και φωτογραφίες, να έχει πρόσβαση σ’ όλο τον ψηφιακό κόσμο της εποχής μας. Στη χώρα μας σήμερα, ιδίως μετά τα λοκντάουν, η εξοικείωση με αυτά τα ψηφιακά εργαλεία που διευκολύνουν τη ζωή μας, έχει επεκταθεί σε όλες τις ηλικίες και όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Στα παιδικά βιβλία, τα έξυπνα κινητά μπορούν να κάνουν θαύματα. Θυμάστε τις εποχές που βάζαμε στα παιδιά να ακούν CD με παραμύθια; Τώρα μπορούμε απλά να σκανάρουμε μια σφραγιδούλα QR-code με το κινητό μας και να ακούσουμε το παραμύθι. Κάθε βιβλίο της σειράς ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ έχει στο οπισθόφυλλό του μια σφραγιδούλα QR Code που οδηγεί αυτόματα στην ηχογραφημένη αφήγηση του συγκεκριμένου βιβλίου. Έτσι, ακόμη και τα παιδιά μπορούν να διαλέξουν ένα βιβλίο από τη συλλογή τους και, πάντα υπό την επίβλεψη ενός ενήλικα, να σκανάρουν τον κωδικό του και ν’ αρχίσουν να ακούν ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του. Και βεβαίως, μπορούν να το κάνουν όσες φορές θέλουν, ξανά και ξανά.

Η συλλογή

Όλοι οι επόμενοι τόμοι θα συνοδεύουν την έξτρα έκδοση της «δημοκρατίας» της Παρασκευής, με τιμή 4,90€ για εφημερίδα και βιβλίο. Έτσι, ο έκτος τόμος θα διανεμηθεί με το φύλλο της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου, ο έβδομος τόμος με το φύλλο της Παρασκευής 21 Απριλίου κ.ό.κ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.greektales.gr.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα