Σείεται η Ευρώπη με την εισήγηση-κόλαφο κατά Μαρινάκη

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει στο εξωτερικό η εισήγηση του μέλους της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ Παναγιώτας Σπανού για υποβιβασμό του Ολυμπιακού και ισόβιο αποκλεισμό του ιδιοκτήτη του Βαγγέλη Μαρινάκη!

Η αγγλική «Daily Mail» υποστηρίζει ότι «το ελληνικό ποδόσφαιρο σείεται από σκάνδαλο στημένων αγώνων, που ίσως στείλει τον 44 φορές πρωταθλητή Ολυμπιακό στη δεύτερη κατηγορία. Τα νέα μπορεί να αποβούν καταστροφικά για τον ιδιοκτήτη Ευάγγελο Μαρινάκη, ο οποίος, αν κριθεί ένοχος, θα δεχθεί ένα προσωπικό πρόστιμο ύψους 2,6 εκατομμυρίων λιρών και ισόβια απαγόρευση από το ποδόσφαιρο».

Προσθέτει: «Οι επιπτώσεις θα είναι ακόμη πιο ευρείες, με δεδομένη την ενασχόληση του Μαρινάκη στο αγγλικό ποδόσφαιρο, αφού ο Ελληνας πλοιοκτήτης και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά είναι επίσης ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ». Παράλληλα, η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta Dello Sport» φιλοξενεί άρθρο του ανταποκριτή της στο Λονδίνο Στέφανο Μπολντρίνι, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Εν μέσω πανδημίας, μία παλιά ιστορία του 2015, η οποία θάφτηκε σε ένα καθεστώς γεμάτο σκιές, έρχεται και πάλι στην επιφάνεια. Ο Μαρινάκης, τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού, κατηγορείται για ότι έστησε ένα παιχνίδι του 2015». Εκτενή αναφορά έγινε και από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Γαλλίας Radio Monte Carlo (RMC), αλλά και από τη γερμανική εφημερίδα «Bild».

Θυμίζουμε ότι, εκτός από τον Ολυμπιακό, στο δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ παραπέμπονται ο Ατρόμητος, ο ιδιοκτήτης του Γιώργος Σπανός και 13 φυσικά πρόσωπα που περιλαμβάνονται στο βούλευμα των «28» για την υπόθεση της «Συμμορίας». Πρόκειται για τους Γιάννη Αγγελόπουλο, Ρικάρντο Σα Πίντο, Γιώργο Σαρρή, Αριστείδη Σταθόπουλο, Γιάννη Παπακωνσταντίνου, Νίκο Προύντζο, Θόδωρο Κουρίδη, Γιώργο Δούρο, Θανάση Μπριάκο, Ηλία Σπάθα, Αλέξανδρο Δημητρόπουλο, Κωνσταντίνο Ιωαννίδη και Απόστολο Αμπάρκιολη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα