Καταργούν τις εξετάσεις

Το ενδεχόμενο κατάργησης των εξετάσεων στην α΄ και β΄ γυμνασίου φαίνεται ότι εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, προωθώντας έναν σχεδιασμό που είχε εξαγγείλει η απελθούσα υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, ως αρμόδια για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την πρόταση που είχε ανακοινώσει η κυρία Χριστοφιλοπούλου, αλλά δεν πρόλαβε να υλοποιήσει, καταργούνται οι απολυτήριες εξετάσεις στις δυο πρώτες τάξεις του γυμνασίου και η προαγωγή των μαθητών πραγματοποιείται με τον υπολογισμό του μέσου όρου των βαθμών στα τρία τρίμηνα.

Οσον αφορά στη γ΄ γυμνασίου, το σχέδιο της υφυπουργού Παιδείας προέβλεπε απολυτήριες εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς. Η προαγωγή των μαθητών στο λύκειο προκύπτει από τον μέσο όρο των βαθμών τους στα τρίμηνα και στις απολυτήριες εξετάσεις, ενώ υπήρχε πρόβλεψη για τη χορήγηση επίσημου πιστοποιητικού γνώσεων στην Πληροφορική και την αγγλική γλώσσα. Για τα μαθήματα τα οποία δεν εξετάζονται γραπτώς ο βαθμός της ετήσιας επίδοσης εξάγεται από το μέσο των τριμήνων και γι’ αυτά που «σπάνε» σε κλάδους υπολογίζεται μέσος όρος από τις βαθμολογίες του κάθε κλάδου. Ο βαθμός της ετήσιας επίδοσης, όπως και στα υπόλοιπα μαθήματα έτσι και σε αυτά των κλάδων, προέρχεται από τον μέσο όρο των τριμήνων και των εξετάσεων.

Τον σχεδιασμό αυτόν για τις τάξεις του γυμνασίου η κυρία Χριστοφιλοπούλου σκόπευε να εφαρμόσει από τη φετινή κιόλας σχολική χρονιά, αφού θα είχε πρώτα προχωρήσει στην τροποποίηση του σχετικού νόμου, ωστόσο την πρόλαβαν οι πολιτικές εξελίξεις. Στην κατεύθυνση αυτή, αν και δεν αποκλείεται να προκύψουν αλλαγές σε διάφορα σημαία, φαίνεται να κινείται σήμερα και το υπουργείο Παιδείας.

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα