Καμμένος: Δεν θα επιτρέψουμε να επιβουλεύονται το έθνος

Νέο αυστηρό μήνυμα Καμμένου στους Τούρκους από τη Ρόδο, στο περιθώριο της άσκησης Παρμενίων Νέο αυστηρό μήνυμα έστειλε χθες ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος προς όσους «επιβουλεύονται τα ιερά και τα όσια της πατρίδας και του έθνους». Οπως είπε στη Ρόδο, μιλώντας στο περιθώριο της τελικής φάσης της άσκησης Παρμενίων, «θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να φανούμε κατώτεροι της αυτοθυσίας των προγόνων μας αλλά και του χρέους μας απέναντι στο έθνος». 

Σε ερώτηση για την ενέργεια των Τούρκων να κάνουν υπέρπτηση την ώρα που γινόταν η τελική φάση της άσκησης, ο υπουργός Αμυνας απάντησε: «Οι Τούρκοι, δυστυχώς, δεν έχουν αντιληφθεί ότι θα πρέπει να σέβονται τους διεθνείς κανόνες και τις συμφωνίες. Είδαμε ανήμερα το Πάσχα, ανήμερα της Παναγίας, σε ημέρες ασκήσεων, να παραβιάζουν ακόμα και τις άτυπες συμφωνίες που υπάρχουν. Οπως αντιμετωπίστηκαν κατά τη διάρκεια των εορτών, αντιμετωπίστηκαν και σήμερα. Δεν πρόλαβαν να κάνουν την είσοδο. Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά αεροσκάφη».

Ο κ. Καμμένος εξήρε το αξιόμαχο και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και τη συνδρομή των εθνοφυλάκων και της τοπικής κοινωνίας της Ρόδου, ενώ ειδική αναφορά έκανε στον 92χρονο εθνοφύλακα Ζήσιμο Μπράτη, τον οποίο μάλιστα τίμησε για τη μακρόχρονη προσφορά του. «Η άσκηση», σημείωσε ο υπουργός Αμυνας, «ανέδειξε τις εντυπωσιακές δυνατότητες και την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων». Στην άσκηση συμμετείχαν μηχανοκίνητες μονάδες της 95 ΑΔΤΕ σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία Στρατού. Χθες δημοσιοποιήθηκε από το κυπριακό ΜΜΕ Sigmalive φωτογραφία του Πάνου Καμμένου από την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί, να ρίχνει βολές με το ειδικών αποστολών αυτόματο όπλο Ρ-90.

Φαρμακονήσι: Νέες προκλήσεις από Αγκυρα

Τη στιγμή που η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας παρακολουθούσε την τελική φάση της άσκησης «Παρμενίων» στη Ρόδο, δύο τουρκικά F-16 «εισέβαλαν» στο FIR Αθηνών στην περιοχή του Φαρμακονησίου και πέταξαν πάνω από το νησί σε ύψος 24.000 ποδιών. Η τουρκική προκλητικότητα, ωστόσο, δεν περιορίστηκε στην υπέρπτηση. Ακόμη έξι τουρκικά F-16 και ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος CN-235 παραβίασαν το FIR Αθηνών (έκαναν επτά παραβάσεις) και στη συνέχεια προχώρησαν σε 10 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο νότιο και το κεντρικό Αιγαίο. Ολα τα μαχητικά της Αγκυρας ήταν οπλισμένα και σε μία περίπτωση καταγράφηκε σκληρή αερομαχία με τα ελληνικά αεροσκάφη. 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα