«Μπράβο» σε Τσιάρτα και διπλωματία από Ιερώνυμο

Τα εύσημα στον πρώην ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσιάρτα για τις δηλώσεις του και τη στάση του απέναντι στο νομοσχέδιο για το φύλο απέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, χθες, μετά τη συνεδρίαση της ΔΙΣ, λέγοντας ότι «μου άρεσε αυτό που είπε αυτό το παλικάρι, ο αθλητής. Εγώ όμως δεν το λέω ευχή – δεν θα θέλαμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο, γιατί και αυτά έχουν δικαιώματα στη ζωή. Ποιος ξέρει τι θα μας πουν όταν μεγαλώσουν».
Ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ότι «η Εκκλησία έχει σταθερές θέσεις. Καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, τις επιλογές του». Σε ερώτηση για το αν η υπερψήφιση του νομοσχεδίου θα μπορούσε να επιδεινώσει τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας, ο κ. Ιερώνυμος απάντησε διπλωματικά, λέγοντας:

«Πιστεύω ότι αναλογίζεστε το μέγεθος των προβλημάτων που πρέπει να ασχοληθούμε. Γι’ αυτό και εγώ λυπάμαι που, ενώ είναι τόσα τα προβλήματα της δυστυχίας, της πείνας, καθόμαστε και ασχολούμαστε με αυτά τα πράγματα. Η Εκκλησία έχει τις θέσεις της και σε άλλα θέματα. Δεν μπορούμε να κάνουμε τη διδασκαλία του Ιησού όπως τη θέλει καθένας».

Στο μεταξύ, κατά των βουλευτών που θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο στρέφεται ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Μιλώντας χθες το πρωί στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι «η Εκκλησία θα έπρεπε να λάβει κάποια πνευματικά μέτρα για αυτούς που νομοθετούν με τόση ασέβεια».

Ερωτηθείς εάν πρόκειται να απαγορεύσει την είσοδο στην εκκλησία στους βουλευτές που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, ο μητροπολίτης Πειραιώς σημείωσε: «Μόνος του θα πρέπει να μην ξανάρθει στον ναό. Διότι θα εμφανιστεί ως δίψυχος. Θα το κάνει μόνο για την ψηφοθηρία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα