Τριτοκοσμικές εικόνες με τα «σάπια» ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

Δύο οχήματα έμειναν από βλάβη, μεταφέροντας διασωληνωμένο ασθενή από τον Βόλο στην Κόρινθο

Την ώρα που η κυβέρνηση διατυμπανίζει την ενίσχυση των δομών της υγείας και ενώ η χώρα μαστίζεται από το δεύτερο και πιο φονικό κύμα της πανδημίας, με τους θαλάμους των νοσοκομείων να γεμίζουν ασφυκτικά, οι ασθενείς βρίσκονται στο έλεος του Θεού, αφού οι κλίνες στις ΜΕΘ στερεύουν ανησυχητικά και το ΕΚΑΒ προσπαθεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις με έναν πολύ γερασμένο στόλο ασθενοφόρων.

Ενδεικτική της τριτοκοσμικής κατάστασης που επικρατεί είναι η περίπτωση ενός 66χρονου που νοσεί από κορονοϊό και ο οποίος για να διακομιστεί στο Νοσοκομείο της Κορίνθου λόγω πληρότητας των κλινών στον Βόλο αναγκάστηκε να αλλάξει… τρία (!) ασθενοφόρα, καθώς το ένα μετά το άλλο έμεναν στον δρόμο λόγω βλάβης!

Το θρίλερ άρχισε την περασμένη Παρασκευή, όταν η κατάσταση της υγείας του άτυχου άνδρα χειροτέρεψε και έπρεπε να εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ωστόσο, επειδή δεν υπήρχαν κενά κρεβάτια στο Νοσοκομείο Βόλου, οι γιατροί ζήτησαν τη συνδρομή του ΕΚΑΒ για την εισαγωγή του σε διαθέσιμη ΜΕΘ. Ελεύθερη κλίνη βρέθηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου και αμέσως άρχισε η διαδικασία για τη διακομιδή. Το απόγευμα της Παρασκευής ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Βόλου παρέλαβε τον διασωληνωμένο ασθενή, που συνόδευαν παθολόγος και αναισθησιολόγος, και ξεκίνησαν το ταξίδι προς την Κόρινθο.

Ωστόσο, στο ύψος των διοδίων του Σχηματαρίου το ασθενοφόρο ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης και η αγωνία των γιατρών κορυφώθηκε για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς. Αμέσως ειδοποιήθηκε άλλη μονάδα από την Αθήνα για να τον παραλάβει. Όμως, λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω… έμεινε από βλάβη και το δεύτερο ασθενοφόρο!

Έτσι, κλήθηκε τρίτη μονάδα η οποία παρέλαβε τον ασθενή και τους γιατρούς και αρκετές ώρες αργότερα έφτασαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Ευτυχώς, ο 66χρονος πέρασε τη δοκιμασία χωρίς επιπλοκές στην υγεία του και εισήχθη αμέσως σε ΜΕΘ, όπου νοσηλεύεται.

Όμως, για τον παθολόγο και τον αναισθησιολόγο που τον συνόδευαν η περιπέτεια είχε και συνέχεια. Επέστρεψαν στον Βόλο με… λεωφορείο του ΚΤΕΛ, αφού πρώτα έδωσαν αγώνα για να πείσουν τον οδηγό του λεωφορείου που φοβόταν να τους παραλάβει επειδή είχαν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα