60χρονος στην Πάτρα υπέστη πνευμονική εμβολή μετά τον εμβολιασμό του

Ακόμη ένα θρίλερ αυξάνει την ανησυχία των υγειονομικών Αρχών στην Πάτρα, όπου ένας 60χρονος πολίτης υπέστη σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του, οι οποίες ενδέχεται να συνδέονται με τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σύμφωνα με το Open, ο 60χρονος ασθενής είχε κάνει πριν από δύο βδομάδες το εμβόλιο της βρετανοσουηδικής εταιρίας κατά του κορονοϊού, αλλά άρχισε να νιώθει πόνους στην πλάτη και στα πλευρά. Έτσι, την Παρασκευή 2 Απριλίου εισήχθη σε ιδιωτική κλινική της Πάτρας και εκεί διαγνώστηκε ότι έχει πνευμονική εμβολή. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του ο άτυχος άντρας υπέστη και καρδιακές ανακοπές, αλλά οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Ωστόσο, κρίθηκε απαραίτητο να διασωληνωθεί και παραμένει για νοσηλεία.

Οι γιατροί ψάχνουν τώρα να δουν κατά πόσο συνδέεται το εμβόλιο της AstraZeneca με την πνευμονική εμβολή. Γι’ αυτό έστειλαν «κίτρινη» κάρτα στον ΕΟΦ για την περίπτωση του 60χρονου. Ο προβληματισμός για τη συσχέτιση του εμβολίου της AstraZeneca με παρενέργειες είναι μεγάλος, με το θέμα των θρομβώσεων να απασχολεί έντονα τόσο τη χώρα μας όσο και την Ευρώπη συνολικά.

Ωστόσο, οι επίσημες φωνές στην Ελλάδα εμφανίζονται καθησυχαστικές προς το παρόν. Την Τρίτη, μάλιστα, ο επικεφαλής των λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στο θέμα μιλώντας σε εκδήλωση της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα «Πανδημία SARS-COV-2: Η επιστήμη συνοδοιπόρος με την αβεβαιότητα στην αναζήτηση της αλήθειας». Συγκεκριμένα, τόνισε ότι στο χειρότερο σενάριο τα περιστατικά θρομβώσεων που φέρεται ότι σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του Covid-19 αφορούν ένα άτομο ανά 100.000, ενώ οι θρομβώσεις στις σοβαρές περιπτώσεις νόσου Covid-19 αγγίζουν το 69%.

Επίσης, στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, τη Δευτέρα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου δήλωσε πως μόλις ένα περιστατικό θρόμβωσης σε 346.000 δόσεις εμβολίου της AstraZeneca έχει χαρακτηριστεί ως πιθανό στην Ελλάδα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα