Πότε ανοίγουν νυχτερινά κέντρα και φροντιστήρια

Ανοίγουν από την 1η Ιουλίου τα φροντιστήρια και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, καταργείται η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ το όριο για τις δεξιώσεις θα φτάσει τα 300 άτομα. Αυτές ήταν οι αποφάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι, έπειτα από μια μακρά διάσκεψη χθες το απόγευμα, αποφάσισαν να ανάψουν το «πράσινο φως» στο περαιτέρω άνοιγμα της οικονομίας.

Η απόφαση ήρθε ως αποτέλεσμα της βελτιωμένης επιδημιολογικής κατάστασης αλλά και της ανάγκης να ανοίξει η χώρα τις πύλες της στον τουρισμό. Ειδικότερα, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αποφάσισε:

• Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου ανοίγουν οι πρακτικές εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών.

• Από το Σάββατο 12 Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα.

• Από την 1η Ιουλίου αίρεται ο περιορισμός της κυκλοφορίας, εφόσον μας το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

• Από το Σάββατο 12 Ιουνίου επανέρχεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους και μόνο με καθήμενους πελάτες. Η παραβίαση των κανόνων θα τιμωρείται με πρώτη ποινή 5.000 ευρώ και με δεύτερη την αναστολή για 15 ημέρες της λειτουργίας του καταστήματος.

• Από το Σάββατο 12 Ιουνίου ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης σε αεριζόμενες στοές με δύο διόδους.

• Από το Σάββατο 12 Ιουνίου, από τις 6 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος – θεάματος: από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας μέχρι 1.000 θέσεων, σε 70%, όταν είναι χωρητικότητας μέχρι 5.000 θέσεων, σε 65%, όταν είναι δυναμικότητας μέχρι 15.000 θέσεων, και αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα. Σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική μάσκα για όλους.

• Σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας εμβαδού ως 100 τετραγωνικά επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών.

• Από την 1η Ιουλίου αυξάνονται σε 300 από 100 τα άτομα στο κέτερινγκ.

• Όσον αφορά τα πανηγύρια, θα ενεργοποιούνται μόνο στις περιφέρειες που οι εμβολιασμένοι είναι σε ποσοστό πάνω από 50%.

Τις ανακοινώσεις έκανε χθες το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσία και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος τόνισε -ξεκινώντας, μάλιστα, την ενημέρωση- ότι η διάμεση ηλικία όσων μολύνονται από την Covid-19 έχει μειωθεί στα 36 έτη, προσθέτοντας ότι «συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων στις νεότερες ηλικίες», παρά το γεγονός ότι παρατηρείται μείωση του γενικότερου αριθμού των κρουσμάτων στο σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας.

Ο ίδιος ανακοίνωσε, επίσης, ότι σε τρεις εβδομάδες θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατάκοιτων συμπολιτών στο σπίτι τους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Ο υπουργός Υγείας υπενθύμισε ότι σήμερα, Πέμπτη, ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 25 έως 29 ετών για όλα τα εμβόλια και πρόσθεσε ότι συνολικά ανοίγουν 420.340 νέα ραντεβού, από τα οποία τα 240.000 αφορούν το εμβόλιο της Pfizer, τα 96.300 της Johnson and Johnson και τα 84.000 το εμβόλιο της Moderna.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα