Η Ιερά Σύνοδος επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγορεί για ρατσισμό!

Ούτε… κουβέντα για τον Λουπασάκη

Έληξε εδώ και μέρες η διορία των πέντε ημερών που έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στον π. Δημήτριο Λουπασάκη και στα πνευματικά του παιδιά να αποχωρήσουν από το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, κι όμως ακόμη δεν άνοιξε «ρουθούνι».

Υποψίες προκαλεί το γεγονός ότι δεν εστάλη επίσημη ανακοίνωση από την Αρχιεπισκοπή, αλλά ούτε από τη ΔΙΣ, η οποία συνεδρίαζε τις προηγούμενες δύο ημέρες. Σίγουρα το θέμα δεν θα έπρεπε να απασχολήσει τη ΔΙΣ, αλλά μόνο τον οικείο ποιμενάρχη -στη συγκεκριμένη περίπτωση τον Αρχιεπίσκοπο-, ωστόσο να θυμίσουμε ότι ο ίδιος ο κ. Ιερώνυμος ήταν αυτός που είχε αναφερθεί στην εν λόγω περίπτωση κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Οκτωβρίου.

Μάλιστα, τότε πολλοί ήταν αυτοί που παραξενεύτηκαν και ισχυρίστηκαν ότι το έκανε απλώς για να δώσει έκταση και δημοσιότητα, ώστε το ζήτημα να «ξεχαστεί» χωρίς να γίνει απολύτως τίποτα. Ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος, ο οποίος ήταν αυτός που είχε ετοιμάσει πριν από χρόνια το πόρισμα αναφορικά με τις καταγγελίες για τον Λυκαβηττό, σε πρόσφατη συνέντευξή του απάντησε ότι ο ίδιος θα έθετε το θέμα ξανά στη Σύνοδο, γιατί, όπως δήλωσε, πολλοί κληρικοί της Ελλάδος και του εξωτερικού είναι αγανακτισμένοι με αυτά τα οποία γίνονται, διότι διασύρονται η ιερότητα και η σοβαρότητα της ιεροσύνης.

Ακόμη, τόνισε: «Επειδή πλέον κάποια πράγματα, όταν λειτουργούν όχι ως παραδείγματα προς αποφυγή, αλλά ως παραδείγματα προς μίμηση, βγάζουν το πρόβλημα από τα όρια της Αρχιεπισκοπής και το μεταφέρουν στα ευρύτερα όρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας, νομίζω ότι είναι αρμοδιότητα κάποιων εξ ημών να πούμε κάποια πράγματα έτσι ώστε να περιοριστεί το κακό».

Εντούτοις, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που φαίνεται ότι δημιουργεί έντονη δυσαρέσκεια στους αρχιερείς είναι οι φήμες που θέλουν στενό συνεργάτη του μακαριοτάτου να διαπραγματεύεται διπλωματικά με την πλευρά του π. Δημητρίου, την ώρα που η κατάσταση στον Λυκαβηττό σκανδαλίζει χιλιάδες πιστούς και όχι μόνο.

Παράλληλα, ρατσιστικούς και ανυπόστατους χαρακτήρισε η ΔΙΣ τους ισχυρισμούς των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή με θέμα «Με τη “βούλα” της υπουργού Παιδείας και του δημάρχου Α­θη­ναίων, τα σχο­λεία του Δήμου της Αθήνας μετα­τρέ­πον­ται σε κα­τη­χη­τικά κέν­τρα της Εκκλησίας».

Συγκεκριμένα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΙΣ ο Αρχιεπίσκοπος ανέγνωσε στα μέλη την επιστολή που έστειλε στις 26 Οκτωβρίου προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς των βουλευτών του ρατ­σι­στι­κούς και α­νυ­πό­στα­τους, αφού κάνουν λόγο για «ει­σβολή του α­νορ­θο­λο­γι­σμού, του σκο­τα­δι­σμού και του θρη­σκευ­τι­κού προ­ση­λυ­τι­σμού στην εκ­παί­δευση».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα