Νέα εγκλήματα στο Γηροκομείο Χανίων;

Δεν έχει τέλος η υπόθεση των θανάτων των ηλικιωμένων στην Αγία Σκέπη – Γιατρός κατηγορείται ότι παραποιεί πιστοποιητικά και μέσα από τη φυλακή

Αλλοίωση στοιχείων στην υπόθεση των θανάτων ηλικιωμένων στο γηροκομείο της Αγίας Σκέπης καταγγέλλει κατηγορούμενος γιατρός, κατονομάζοντας συγκατηγορούμενο και συγκρατούμενό του στις Φυλακές Χανίων. Η καταγγελία έγινε από τον 70χρονο προφυλακισμένο κρατούμενο γιατρό σε συμπληρωματική του κατάθεση στον ανακριτή Χανίων που χειρίζεται την υπόθεση, καταγγέλλοντας πως ο συγκατηγορούμενος του, επίσης γιατρός, παραποίησε στοιχεία μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα προς όφελός του.

Στη συμπληρωματική του κατάθεση αναφέρει ότι ο συγκατηγορούμενος και συγκρατούμενός του στις Φυλακές Χανίων χρησιμοποιούσε τον χώρο του ιατρείου του σωφρονιστικού καταστήματος, στον οποίο είχε αποκτήσει πρόσβαση σε τηλέφωνο και στο ίντερνετ. Ειδικότερα, ο συγκατηγορούμενός του φέρεται ότι προχώρησε σε αλλοίωση και παραποίηση των στοιχείων του βιβλίου λογοδοσίας του γηροκομείου.

Εξάλλου, ο 70χρονος προσωρινά κρατούμενος υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή πως απειλήθηκε από ανώτατο στέλεχος της φυλακής προκειμένου να μην καταθέσει την παραποίηση στοιχείων από τον συγκρατούμενό του.

Η σοβαρή καταγγελία του κατηγορούμενου θα αξιολογηθεί από τον ανακριτή Χανίων που χειρίζεται την υπόθεση. Εκτιμάται ότι θα κληθεί να εξεταστεί ο διευθυντής των τοπικών φυλακών για να διακριβωθεί αν έχει γνώση της καταγγελίας περί αλλοίωσης στοιχείων της υπόθεσης του γηροκομείου μέσα στο ιατρείο των φυλακών, αλλά και αν ο κρατούμενος δέχτηκε απειλές από στέλεχος του σωφρονιστικού καταστήματος. Η καταγγελία έρχεται στο φως ένα 24ωρο μετά τη μήνυση που κατέθεσαν η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου της Αγίας Σκέπης και η κόρη της σε βάρος του ανακριτή και εισαγγελέα Χανίων. Η μηνυτήρια αναφορά υποβλήθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον πληρεξούσιο δικηγόρο τους Νίκο Ρουσσόπουλο.

Στις 17 Μαρτίου η δίκη

Η μήνυση αφορά χειρισμούς τους ως προς την πολύκροτη υπόθεση, μεταξύ των οποίων ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, δίχως να έχει προηγηθεί έγκληση, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας. Στο μεταξύ, στις 17 Μαρτίου δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων 24 κατηγορούμενοι σχετικά με πλημμελήματα που αφορούν την υπόθεση του γηροκομείου της Αγίας Σκέπης.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 24 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, είναι παράβαση καθήκοντος, πλαστογραφία, χρήση πλαστού, έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού και δικαστική χρήση ψευδούς πιστοποιητικού. Για την υπόθεση έχουν προφυλακιστεί από τον Φεβρουάριο του 2022 οι δύο ιδιοκτήτριες της δομής και δύο γιατροί, ενώ δύο συγκατηγορούμενοί τους νοσηλευτές και ένας διοικητικός υπάλληλος είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Παρά τις διώξεις και όσα φρικτά έχουν δει το φως της δημοσιότητας η «Αγία Σκέπη» συνεχίζει σήμερα τη λειτουργία της με άλλο όνομα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα