Επίθεση-σοκ από μαχαιροβγάλτες έξω από το Εφετείο

Αιματηρή επίθεση από κουκουλοφόρους σε νεαρό, ενώ ήταν σε εξέλιξη δίκη για επεισόδια μεταξύ οργανωμένων οπαδών

Οι μνήμες από τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Αλκη Καμπανού ζωντάνεψαν χθες το πρωί έξω από το Εφετείο Αθηνών, το οποίο μετατράπηκε σε «ξέφραγο αμπέλι», όταν ομάδα περίπου 20 νεαρών χούλιγκαν επιτέθηκε σε δύο άνδρες με τους οποίους είχαν οπαδικές διαφορές, τραυματίζοντας τον έναν στον μηρό.

Η επίθεση σημειώθηκε έξω από δικαστικό μέγαρο, στη συμβολή των οδών Ραγκαβή και Λουκάρεως, μπροστά στα μάτια διμοιρίας των ΜΑΤ, που αντέδρασε καθυστερημένα και ενώ ήταν σε εξέλιξη δίκη που αφορούσε επεισόδια μεταξύ οργανωμένων οπαδών. Κουκουλοφόροι προσέγγισαν την καφετέρια όπου βρισκόταν το θύμα και άρχισαν να τον χτυπούν ανελέητα, με έναν από αυτούς να τον μαχαιρώνει στον μηρό.

Τη συμπλοκή αντιλήφθηκε η διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση. Οι πάνοπλοι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να διαλύσουν την ομάδα των συγκεντρωμένων, δίχως να συλλάβουν κανέναν… Ανδρας των ΜΑΤ που διαπίστωσε τη σοβαρότητα του τραύματος του νεαρού τού έκανε τουρνικέ με τη ζώνη του για να σταματήσει την απώλεια αίματος, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

«Ξαφνικά είδαμε μια λίμνη αίματος. Το αίμα έρρεε, πήραμε ένα μαντίλι και μια ζώνη και του δέσαμε το πόδι» περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας. Μετά το πρωτοφανές περιστατικό οπαδικής βίας στο Εφετείο, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ ακινητοποίησαν αυτοκίνητο, στο οποίο βρέθηκαν κοντάρια, κουκούλες και άλλα αντικείμενα, συλλαμβάνοντας τους τέσσερις επιβαίνοντες. Οπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες ήταν ανάμεσα στα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση. Αξίζει να σημειωθεί πως ο τραυματίας δεν είχε σχέση με την υπόθεση οπαδικής βίας που εκδικαζόταν.

Εντονη αντίδραση

Το αιματηρό περιστατικό έξω από το Εφετείο προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρη Βερβεσού, ο οποίος καταγγέλλει πως η αστυνομική δύναμη «επέδειξε απαράδεκτη αδράνεια ουσιαστικής επέμβασης», καταδεικνύοντας «την παντελή έλλειψη ουσιαστικών μέτρων φύλαξης και προστασίας σε ένα δικαστικό μέγαρο όπου καθημερινά δίνει το “παρόν” ένας σημαντικός αριθμός λειτουργών και συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, δικαστικών υπαλλήλων και πολιτών».

«Είναι αδιανόητο σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης πλησίον και του Αρείου Πάγου και της ΓΑΔΑ να διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές (!). Δεν πρέπει να θρηνήσουμε ξανά θύματα, για να επαναληφθούν όσα τραγικά ζούμε τις τελευταίες μέρες. Δεν θα αρκούν πάλι οι εκ των υστέρων δικαιολογίες και οι αναλήψεις ευθυνών» τονίζει ο κ. Βερβεσός, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν τα αναγκαία μέτρα ώστε η δικαιοσύνη να απονέμεται υπό συνθήκες που αρμόζουν σε ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και οι προσερχόμενοι, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στα δικαστικά μέγαρα της χώρας να είναι πράγματι ασφαλείς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα