Πολεμικό τοπίο! Για όγδοη μέρα χωρίς πόσιμο νερό η πόλη του Βόλου

Γεμάτος λάσπες και χωρίς πόσιμο νερό ήταν για όγδοη μέρα χθες ο Βόλος, ενώ και στις υπόλοιπες πληγείσες περιοχές της Μαγνησίας οι κάτοικοι δοκιμάζονται, σαν σε πόλεμο.

Τα συνεργεία καθαρισμού δίνουν αγώνα για να καθαρίσουν τους δημόσιους χώρους, όπως και οι κάτοικοι για να ξεθάψουν από τη λάσπη τις περιουσίες τους. Ολόκληρες συνοικίες γύρω από τον χείμαρρο Κραυσίδωνα και τον Ξυδιά, όπως το Παλιό Λιμεναρχείο, τα Παλαιά, η Παπαδιαμάντη, ο Αγιος Παντελεήμονας και η Νεάπολη, είναι ακόμα αγνώριστες και όσο προχωρά η απομάκρυνση της λάσπης και των μπαζών αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής. Εκατοντάδες επιχειρήσεις, εταιρίες, μεγάλα καταστήματα, επιχειρήσεις εστίασης, σούπερ μάρκετ και χιλιάδες σπίτια έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές.

Ακόμα και οι ακτές του Παγασητικού είναι γεμάτες μπάζα, κορμούς δέντρων και φερτά υλικά που ξεβράζει η θάλασσα. Επίσης έως και χθες υπήρχαν οικισμοί που παρέμεναν αποκλεισμένοι λόγω καταστροφής του οδικού δικτύου και γίνεται αγώνας δρόμου για να αποκατασταθεί η επικοινωνία και να έχουν οι κάτοικοι πρόσβαση σε βασικά είδη. Χθες ο δήμος ζήτησε από τον εκπρόσωπο του Στρατού στην περιοχή να στηθεί μια στρατιωτική γέφυρα στην Αλλη Μεριά για να ενωθεί με την υπόλοιπη πόλη του Βόλου, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι να μετακινούνται για τις πρώτες ανάγκες τους.

Η συσσωρευμένη λάσπη και η σκόνη που αιωρείται στην πόλη έχουν κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Πολλοί δημότες, σύμφωνα με το taxydromos.gr, έχουν επιστρατεύσει μάσκες για να κυκλοφορούν ακόμη και στο κέντρο της πόλης, ώστε να περιορίσουν την ποσότητα σκόνης που αναπνέουν. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, αυτή τη στιγμή η πόλη έχει στη διάθεσή της για να καθαρίσουν οι δρόμοι 150 μηχανήματα του τμήματος Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Βόλου, εργολάβων αλλά και από δημάρχους και επιχειρηματίες που προσφέρουν βοήθεια.

Κατεστραμμένο σχολείο

Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί η έλλειψη νερού. Συνεχώς γίνονται εκκλήσεις να μη σπαταλάται το λίγο νερό που φτάνει στην πόλη για να μπορέσει να προχωρήσει ο καθαρισμός της. Η πίεση είναι χαμηλή και σε μη ισόγειες κατοικίες το νερό φτάνει δύσκολα έως καθόλου. Στο μεταξύ, πλήρως κατεστραμμένο είναι το σχολικό συγκρότημα του 1ου και του 4ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας και του 1ου Δημόσιου ΙΕΚ Βόλου. Οχι μόνο οι κτιριακές εγκαταστάσεις, αλλά και το εσωτερικό με τον τεχνολογικό εξοπλισμό και τα εργαστήρια. Από χθες άρχισαν οι αυτοψίες των ειδικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στα σχολικά κτίρια για να ανάψει το πράσινο φως και να αρχίσουν τη μαθητική χρονιά.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό καταστροφής οι κάτοικοι έχουν και τον επιπλέον πονοκέφαλο να προσέχουν μην πέσουν θύματα πλιάτσικου. Παρά τις συλλήψεις, οι παραβατικές ομάδες κινούνται μέσα στα χαλάσματα αναζητώντας λεία, με την Αστυνομία να έχει εντείνει τις περιπολίες για να αποτρέψει τις επιδρομές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα