Τα σύγχρονα έργα κατέρρευσαν, το γεφυράκι της ΜΟΜΑ άντεξε!

Όπως πριν από δεκαετίες, έτσι και σήμερα ο Ελληνικός Στρατός «βάζει πλάτη»

Τρεις εβδομάδες έχουν περάσει από το ξέσπασμα της φονικής κακοκαιρίας «Daniel», με τους κατοίκους της Μαγνησίας να προσπαθούν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, φοβούμενοι τη νέα επιδείνωση του καιρού που φτάνει στην περιοχή και φέρει το όνομα «Elias». Η αγωνία τους επικεντρώνεται κυρίως στο οδικό δίκτυο του Πηλίου, όπου οι περισσότεροι δρόμοι και γέφυρες έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές.

Ακόμα και σχετικά πρόσφατα ιδιωτικά έργα έχουν καταστραφεί από τον μεγάλο όγκο νερού που έφερε η πρόσφατη καταιγίδα. Χαρακτηριστικά, αρκετές γέφυρες, όπως αυτή του Ξηριά, οι εργασίες αποκατάστασης της οποίας ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο του 2023, κατέρρευσαν. Μάλιστα, η συγκεκριμένη γέφυρα περιλαμβάνεται μαζί με άλλες στην έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με κακοτεχνίες σε έργα και κακοδιαχείριση εκατομμυρίων ευρώ.

Στον Δήμο Νότιου Πηλίου, πριν από ενάμιση χρόνο, κατασκευαστική εταιρία ανέλαβε το έργο βελτίωσης των αγροτικών δρόμων, με υποχρέωση παράδοσης στους 12 μήνες. Ωστόσο, οι καταστροφές που προκάλεσε ο «Daniel» στους δρόμους της περιοχής εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο τα έργα αυτά τηρούσαν τις προδιαγραφές ως προς την ανθεκτικότητα και αν ήταν εν τέλει τεχνικά άρτια.

Από τα ελάχιστα έργα που γλίτωσαν, τα περισσότερα έγιναν πριν από δεκαετίες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το μικρό γεφυράκι με τα πέτρινα τούβλα, που είχε κατασκευαστεί από τη ΜΟΜΑ. Τελικά, τότε, όπως και σήμερα, ο Ελληνικός Στρατός «βάζει πλάτη»!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα