Η πτώση στην άσφαλτο σκότωσε το βρέφος

«Βαριά κάκωση κεφαλής από πρόσκρουση επί του οδοστρώματος» η αιτία θανάτου του τεσσάρων μηνών μωρού που παρασύρθηκε από μηχανή το βράδυ του Σαββάτου στον Βόλο

Η πτώση στην άσφαλτο και η βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση που προκλήθηκε από αυτή είναι η αιτία που έφυγε από τη ζωή το βρέφος, ηλικίας μόλις τεσσάρων μηνών στον Βόλο, όταν ο 53χρονος παππούς που το κρατούσε παρασύρθηκε από μηχανή μεγάλου κυβισμού το βράδυ του Σαββάτου στην οδό Ιάσονος. Τα στοιχεία που προέκυψαν από την ιατροδικαστική εξέταση είναι σαφή: «Βαριά κάκωση κεφαλής, συμβατή με πτώση εξ ύψους και πρόσκρουση της κεφαλής επί του οδοστρώματος. Το βρέφος είχε μόνο ένα σημάδι στο πρόσωπό του» ανέφερε η ιατροδικαστής Χρυσαυγή Κούση.

Ο 33χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας νοσηλευόταν υπό κράτηση και σήμερα πρόκειται να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο για να δικαστεί, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των εξετάσεων αίματος για να διαπιστωθεί εάν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκε ότι έκανε ελιγμούς για να αποφύγει τον 53χρονο που πετάχτηκε μπροστά του, με συνέπεια να τον παρασύρει, να χάσει τον έλεγχο της μηχανής, να ανατραπεί και να προσκρούσει σε σταθμευμένο όχημα. Ο ίδιος έμεινε τραυματισμένος στην άσφαλτο, ενώ η μηχανή σύρθηκε για άλλα 100 μέτρα από το σημείο του δυστυχήματος.

Οι μαρτυρίες

Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ο οδηγός κινούνταν με ταχύτητα και ενδεχομένως γι’ αυτό τον λόγο δεν μπορούσε να αποφύγει τον παππού με το μωρό την ώρα που διέσχιζε τον δρόμο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχει μάρτυρας που κατέθεσε ότι είδε τον αναβάτη της μηχανής να κάνει ελιγμούς επί της οδού Ιάσονος πολύ προτού φτάσει στο μοιραίο σημείο του τροχαίου και με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα και με το άρθρο 290 εδάφιο, εφόσον προέλθει θάνατος, η κατηγορία είναι κακουργηματική.

Το συγκλονιστικό είναι πως η τραγική σκηνή εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της γιαγιάς αλλά και των γονέων του βρέφους. O 53χρονος παππούς καθόταν με τη γυναίκα του σε κατάστημα εστίασης, όπου ήρθαν η κόρη του και ο γαμπρός του μαζί με την εγγονούλα τους. Ο παππούς θέλοντας να βοηθήσει, διέσχισε τον δρόμο με το μωρό στην αγκαλιά και εκεί γράφτηκε το φρικτό φινάλε. Μετά την παράσυρση η γιαγιά έτρεξε και πήρε το μωρό αγκαλιά και με διερχόμενο ταξί το μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου. Εκεί, παρά τις προσπάθειες, οι γιατροί δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα