Ιερόσυλοι λεηλάτησαν δύο ξωκλήσια στο Αγρίνιο

Ανάστατοι από τις συνεχόμενες επιδρομές «κυνηγών χαλκών» σε εκκλησίες είναι οι κάτοικοι στην περιοχή της Μεγάλης Χώρας στο Αγρίνιο, καθώς μέσα σε λίγες μέρες ιερόσυλοι λεηλάτησαν δύο ξωκλήσια!

Οπως έγινε γνωστό, η τελευταία εισβολή έγινε ανήμερα την Κυριακή των Απόκρεω στο ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου, όπου οι δράστες προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές και άρπαξαν ό,τι μεταλλικό υπήρχε, ενώ δεν παρέλειψαν να διαρρήξουν και το παγκάρι και να πάρουν τα λιγοστά χρήματα που είχε μέσα. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, οι ιερόσυλοι κατέστρεψαν με θράσος το παράθυρο για να μπουν μέσα προκειμένου να υλοποιήσουν το σχέδιό τους.

Επίσης, πριν από λίγες ημέρες, στην ίδια περιοχή, κατά πάσα πιθανότητα οι ίδιοι ιερόσυλοι είχαν παραβιάσει και την Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και είχαν κλέψει από μέσα τα μπρούτζινα μανουάλια και τη μικροφωνική εγκατάσταση, προκαλώντας ζημιές χιλιάδων ευρώ.

Υστερα από τα τελευταία ντροπιαστικά περιστατικά, οι κάτοικοι δηλώνουν ότι βρίσκονται σε απόγνωση, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση, που συνεχώς επιδεινώνεται, κάνοντας παράλληλα έκκληση σε κάθε αρμόδια Αρχή να βάλει ένα τέλος στο φαινόμενο. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τους ναούς και τις κατοικίες της περιοχής, στο στόχαστρο έχουν μπει και οι τάφοι των κοιμητηρίων, καθώς η βεβήλωση αλλά και η αφαίρεση μεταλλικών αντικειμένων αποτελούν καθημερινότητα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα