Νέο πρόγραμμα κατά της παχυσαρκίας

Εφαρμόζεται ήδη δοκιμαστικά σε 59 δημοτικά σχολεία για την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της άσκησης

Υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τη UNICEF και με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

Την εφαρμογή ενός πρωτοποριακού προγράμματος για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, το οποίο από τον Σεπτέμβριο θα εξαπλωθεί σε όλα τα σχολεία, ανακοίνωσε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Οπως δήλωσε κατά την επίσκεψή της στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, στο πλαίσιο της περιοδείας της σε νησιά του Αιγαίου εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, «το μεγάλο μας στοίχημα είναι να χτίσουμε έναν υγιή πληθυσμό, και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε όταν τα παιδιά έχουν ένα υγιές ξεκίνημα στη ζωή». Αξίζει δε να τονιστεί πως το συγκεκριμένο σχολείο είναι ένα από τα 59 στα οποία εφαρμόζεται δοκιμαστικά το πρόγραμμα, με σκοπό την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ασκησης και Υγιεινής Διατροφής/Αντιμετώπιση Παιδικής Παχυσαρκίας, που υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τη UNICEF και με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Μάλιστα, στην επίσκεψή της αυτή, η κυρία Αγαπηδάκη είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ειρήνη Τσαβαλά, αλλά και να συμμετάσχει με τους μικρούς μαθητές στα διάφορα επιμορφωτικά παιχνίδια που αφορούν την ισορροπημένη διατροφή, ενώ έκανε γνωστό ότι η εκπαίδευση των δασκάλων για το πρόγραμμα έχει ήδη ολοκληρωθεί και πως η εφαρμογή του σε όλες τις σχολικές μονάδες της επικράτειας αναμένεται να ξεκινήσει με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Ακολούθως, ως εκπρόσωπος του υπουργείου, η κυρία Αγαπηδάκη επισκέφτηκε το δημαρχείο, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αλέξη Αθανασίου, και στη συνέχεια μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και το Κέντρο Υγείας Ερμούπολης, όπου είχε εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με στελέχη της διοίκησης και το προσωπικό, υπογραμμίζοντας «Αναβαθμίζονται και ανακαινίζονται 80 νοσοκομεία και 156 Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα», ενώ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου που ξεκινά άμεσα, καθώς υπογράφηκε από το υπουργείο Υγείας και τα συναρμόδια υπουργεία η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα