Αγωγές στον Βόλο για το μολυσμένο νερό

Πολίτες καταλογίζουν στον Δήμο Ρήγα Φεραίου και στη ΔΕΥΑΡΦ ολιγωρία στη συντήρηση του δικτύου υδροδότησης

Στη Δικαιοσύνη στρέφονται πολλοί από τους 120 πολίτες, μεταξύ των οποίων δεκάδες παιδιά και ηλικιωμένοι, που υπέστησαν γαστρεντερίτιδα από το μολυσμένο με σαλμονέλα νερό του δικτύου υδροδότησης του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Η πρώτη αγωγή καταβολής αποζημίωσης για ηθική βλάβη κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου από την οικογένεια του 85χρονου που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, δίνοντας μάχη για τη ζωή του.

Ο ηλικιωμένος νόσησε από σαλμονέλα εξαιτίας του μολυσμένου νερού στον Ριζόμυλο και το Στεφανοβίκειο. Εξαντλημένος από τη νόσο, έπεσε και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι, στην προσπάθειά του να φτάσει στο μπάνιο του σπιτιού του. Ο 85χρονος νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, διασωληνωμένος στη ΜΕΘ, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν την κατάστασή του ιδιαιτέρως σοβαρή. Η οικογένειά του ζητά αποζημίωση από τον τοπικό δήμο και τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΡΦ) για την ολιγωρία που επέδειξαν, καθώς δεν είχαν καθαριστεί η δεξαμενή και το δίκτυο υδροδότησης. Στην αγωγή αποζημίωσης για ηθική βλάβη η οικογένεια επισημαίνει πως ο ηλικιωμένος δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας μέχρι τις 31 Μαΐου, όταν παρουσίασε συμπτώματα οξείας γαστρεντερίτιδας και υψηλό πυρετό. Αρχικά τον επισκέφτηκε στο σπίτι γιατρός του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου. Παρά τη φαρμακευτική αγωγή, η κλινική του εικόνα παρέμεινε πολύ σοβαρή και παρουσίασε σοβαρά προβλήματα αφυδάτωσης. Για τον λόγο αυτόν μετέβη στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, όπου του χορηγήθηκε ορός.

Μία ημέρα μετά, υποβασταζόμενος από τη σύζυγό του, επιχείρησε να σηκωθεί από το κρεβάτι για να πάει μέχρι το μπάνιο, αλλά κατέρρευσε. Υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και έπεσε στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κεφάλι. Από την πτώση στο έδαφος υπέστη υπαραχνοειδή αιμορραγία, εξαιτίας των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων. Στον οργανισμό του ανιχνεύτηκε το μικρόβιο της σαλμονέλας από το μολυσμένο νερό που είχε πιει. Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση του μολυσμένου νερού στα δύο χωριά της Μαγνησίας διενεργείται εισαγγελική έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες των αρμοδίων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα