Η κρατική τρομολαγνεία

Η κυβέρνηση συνδέει την εποχή της με τη δύσπνοια, τον τρόμο, τις αντιφάσεις, τη δυσφορία και τη στέρηση στοιχειωδών ελευθεριών των πολιτών. Προβάλλει την εικόνα μιας εξουσίας που διατάσσει την αποπροσωποποίηση των πολιτών, απαγορεύει και ποινικοποιεί την αντίθετη άποψη και επιμένει πεισματικά στη διασπορά του τρόμου.

Μέσα σε μια χρονιά βιώσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις: Απαγορεύτηκε στους Ελληνες να περιφέρουν τον Επιτάφιο στις γειτονιές και να γιορτάσουν την Ανάσταση του Κυρίου στους ιερούς ναούς (για να μη σημειωθεί συνωστισμός, τάχα), αλλά επετράπη στον δήμαρχο Αθηναίων να κάνει φιέστα στο σιντριβάνι της πλατείας Ομονοίας και να περιφέρει σε καρότσα φορτηγού μια τραγουδίστρια, η οποία τραγούδησε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, δεχόμενη τα χειροκροτήματα του… πλήθους.

Η αιτία αυτών των αντιφατικών αποφάσεων και συμπεριφορών, ως τώρα, φαντάζει άγνωστη, αλλά το πρόσχημα είναι ο κορονοϊός. Οσο κι αν επιθυμεί κάποιος να περιοριστεί η εξάπλωση οποιασδήποτε επιδημίας δεν μπορεί να συμφωνήσει με τη διασπορά του τρόμου στην κοινωνία και με την ανάθεση εξουσιών σε πρόσωπα τα οποία δεν είναι πολιτικά και δεν έχουν επιλεγεί από τον ελληνικό λαό.

Οι κ. Σύψας και Μαγιορκίνης δεν είναι εκλεγμένοι και δεν έχουν το δικαίωμα να μπαίνουν σε πεδία της πολιτικής εξουσίας, στα οποία δεν θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση. Από πού κι ως πού ανακοινώνουν ότι «θα λάβουν μέτρα» αν διαπιστώσουν ότι η κοινωνία «δεν συμμορφώνεται» με όσα λένε; Ποιος τους διόρισε κυβερνήτες αυτούς τους κυρίους και ποιος τους ανέθεσε την αξιολόγηση της συμπεριφοράς του λαού, την ίδια στιγμή που δεν είναι θέμα συμπεριφοράς των Ελλήνων η διασπορά του κορονοϊού στους λαθρομετανάστες στα hot spots και το στοίβαγμα των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς;

Επίσης, κάποιος από την κυβέρνηση οφείλει να υποδείξει στον κ. Σύψα ότι θα πρέπει να έχει το πρέπον ύφος όταν απευθύνεται στους Ελληνες. Οι πολίτες δεν είναι υπάλληλοί του και δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει σε αυστηρό και αλαζονικό τόνο. Ο λαός μας έχει περάσει μια εξαιρετικά δύσκολη δεκαετία και έχει υποχρεωθεί να κάνει πολλές αχρείαστες αβαρίες, και δεν μπορεί να ανέχεται το δηλητηριώδες, τοξικό στιλ του κ. Σύψα. Ούτως ή άλλως, ο ορθός τρόπος επικοινωνίας με την κοινωνία είναι βασική μέριμνα και υποχρέωση της κυβέρνησης, μια και ο κ. Σύψας και κάθε άλλος διορισμένος «ειδικός» μόλις σβήσουν οι προβολείς της εφήμερης δημοσιότητάς τους δεν πρόκειται να πληρώσουν πολιτικό ή άλλο κόστος για όσα έχει πει και έχει πράξει. Η κυβέρνηση θα καταβάλει αυτό το κόστος εξ ολοκλήρου και νομιμοτόκως.

Ας τελειώσει, όμως, γρήγορα η εκστρατεία τρομολογνείας. Ας πουν όσα έχουν να πουν χωρίς… υφάκι και απειλητικό στιλ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα