Προπαγάνδα και ουσία

Πρώτα πρέπει να κάνουμε τα εύκολα κι έπειτα να αποπειρώμεθα τα δύσκολα. Αυτό ισχύει και στις ιδιωτικές υποθέσεις των ανθρώπων και στις δημόσιες. Ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει τα αυτονόητα και οφείλει να αρχίζει από αυτά. Τούτη την περίοδο η προτεραιότητα και της κυβέρνησης και των πολιτών είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Ένα από τα «όπλα» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το κράτος εναντίον του αόρατου εχθρού, που απειλεί τις ζωές όλων, είναι το εμβόλιο.

Σημαντικός σύμμαχος στη μάχη που καλούμαστε να δώσουμε είναι ένας συμπατριώτης μας, ο Αλβέρτος Μπουρλά, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στη φαρμακευτική πολυεθνική βιομηχανία Pfizer και έχει συχνή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό – τουλάχιστον αυτό προβάλλεται από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Συνεπώς, αυτή η τόσο διαφημισμένη προσωπική σχέση μπορεί κάτι παραπάνω να προσφέρει στην πατρίδα μας από μια απλή ευκαιρία για την πραγματοποίηση εκστρατείας πολιτικής διαφήμισης υπέρ του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Δυστυχώς, η εξέλιξη της υπόθεσης που αφορά τα εμβόλια αποδεικνύει ότι οι προαναφερθείσες καλοπροαίρετες σκέψεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οι τηλεδιασκέψεις, η επικοινωνία και τα κολακευτικά, φιλικά σχόλια που ανταλλάσσουν (αν ανταλλάσσουν στον βαθμό που διαδίδεται) ο κ. Μπουρλά και ο κ. Μητσοτάκης περιορίζονται στο πεδίο των δημοσίων σχέσεων και δεν επηρεάζουν την ουσία.

Η Ελλάδα, παρά την υποτιθέμενη άριστη προσωπική σχέση Μητσοτάκη – Μπουρλά, αρχικά θα λάβει 300.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να εμβολιαστούν μόλις 150.000 Έλληνες, ενώ η γερμανική κυβέρνηση, η οποία δεν διαφημίζει σχέσεις, φιλίες και άλλα… ρομαντικά, προχώρησε μονομερώς σε διμερή συμφωνία με τις εταιρίες Pfizer και BioNTech για επιπλέον 30.000.000 εμβόλια.

Το ζήτημα για τη χώρα μας είναι η κυβέρνηση να εννοεί όσα λέει και να τα πράττει κιόλας. Αν θεωρεί ότι το εμβόλιο των εταιριών Pfizer και BioNTech είναι σωτήριο, ας πράξει τα δέοντα για να το προμηθευτεί, συνάπτοντας διμερή συμφωνία με τους προμηθευτές, όπως η Γερμανία.

Όλα τα υπόλοιπα είναι αδιάφορα για τους Έλληνες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα