Η κάλυψη στην υπουργό ενισχύει τα ερωτήματα

Η εικόνα την οποία έδωσε χθες η κυβέρνηση για το θέμα Λιγνάδη, τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο, ήταν κάθε άλλο παρά η αρμόζουσα και η επιβαλλόμενη. Η κάλυψη την οποία προσέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος -δηλαδή ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης- στην υπουργό Πολιτισμού δεν είναι απλώς απαράδεκτη, αλλά ενισχύει και τα ερωτήματα που πλανώνται εδώ και ημέρες.

Σε μια Πολιτεία η οποία, αν μη τι άλλο, σέβεται τον εαυτό της και αντιλαμβάνεται σωστά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δημοκρατία, η κυρία Μενδώνη έπρεπε να έχει οδηγηθεί προ πολλού στην έξοδο. Μόνο και μόνο για την «αντικειμενική πολιτική ευθύνη» την οποία έχει όσον αφορά τους χειρισμούς της -όπως αναγνωρίζει κάθε απλός νους- και άσχετα από τις οποιεσδήποτε άλλες παραμέτρους τους θέματος.

Η ίδια η κυρία Μενδώνη -η οποία από το 1999 επί Σημίτη βρίσκεται με μικρά διαλείμματα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού είτε ως γενική γραμματέας είτε ως υπουργός- μπορεί να έχει εθιστεί στην υπουργική καρέκλα και να διαμηνύει ότι «εγώ εντολές εκτελούσα», αλλά αλίμονο εάν δεχτούμε ότι ένας πανίσχυρος πρωθυπουργός που εξελέγη με αυτοδυναμία το 2019 δεν έχει τη δύναμη να την απομακρύνει.

Ούτε μπορούμε να δεχτούμε ότι ο κ. Μητσοτάκης -ο οποίος υπερηφανεύεται με κάθε ευκαιρία ότι είναι ορθολογιστής και ως τέτοιος δρα- δεν αντιλαμβάνεται τις διαστάσεις που έχει λάβει το ζήτημα και την τεράστια ζημιά που υφίστανται η κυβέρνησή του και η παράταξη.

Όταν, λοιπόν, η κυρία Πελώνη δηλώνει -εξ ονόματός του- ότι η κυρία Μενδώνη είναι «καλή υπουργός» -χαρακτηρίζοντας μάλιστα κατά περίεργο τρόπο και ως «ατυχή έκφραση» τα περί επικίνδυνου ανθρώπου για τον Δ. Λιγνάδη-, είναι εύλογο η κοινή γνώμη να απορεί και πολύ περισσότερο ο κόσμος της Ν.Δ. να αναρωτιέται τι τελικά συμβαίνει.

Θα ήταν τραγικό να αποδειχθεί ότι δεν έχει χαθεί μόνο η επαφή με την πραγματικότητα, αλλά και ότι υπάρχουν πιο σύνθετες καταστάσεις, οι οποίες μέχρι στιγμής τροφοδοτούν απλώς τη φημολογία και τα σενάρια. Αλίμονο εάν όλα αυτά που ακούγονται και λέγονται βρουν κάποια στιγμή έδαφος, έστω και ισχνής επιβεβαίωσης.

Το κλίμα σήψης που διαμορφώνεται είναι ήδη επικίνδυνο. Ας μη συνεργεί στην επιδείνωσή του ο κ. Μητσοτάκης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα