Η επιστροφή των εφιαλτών

Μία από τις βασικές αιτίες της σημερινής κακοδαιμονίας είναι η μαύρη οκταετία του καθεστώτος Σημίτη. Τα χρόνια που η Ελλάδα κατέστη πεδίο βολής του λεγόμενου «εκσυγχρονισμού» προξένησαν βλάβες, οι οποίες είναι δύσκολο να διορθωθούν ακόμα και με την πάροδο πολλών δεκαετιών.

Ο αρχιτέκτονας του «εκσυγχρονιστικού» εγχειρήματος, ο Κώστας Σημίτης των Ιμίων και της υπόθεσης Οτσαλάν, αποδοκιμάστηκε έντονα από τον ελληνικό λαό στις εκλογές του 2004. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι η στάση των Ελλήνων απέναντί του και η κατάσταση της χώρας, όπως διαμορφώθηκε κατά τα χρόνια της παντοδυναμίας του, δεν τον δίδαξαν κάτι σχετικά με τις δικές του, απαράγραπτες, ευθύνες για τα τωρινά αδιόρθωτα χάλια.

Αντί, λοιπόν, να αποτραβηχτεί από τα δημόσια πράγματα ελπίζοντας να λησμονηθεί το πέρασμά του από την εξουσία και τα πεπραγμένα του, συνεχίζει να προκαλεί.

Ο Κώστας Σημίτης, που εξευτέλισε την Ελλάδα με το όνειδος των Ιμίων, έβαλε νερό στον μύλο της Άγκυρας με τους χειρισμούς στην υπόθεση Οτσαλάν και ζημίωσε ποικιλοτρόπως την εθνική οικονομία με τα Χρηματιστήρια, τα ολυμπιακά έργα και τις εργολαβίες στη Siemens με τους Τσουκάτους και τους Μαντέληδες, «νουθετεί» την κοινή γνώμη με κείμενά του!

Επιλέγει συνήθως κυριακάτικες εφημερίδες για να φιλοξενήσουν τις απόψεις του και ασχολείται με θέματα τα οποία χειρίστηκαν οι κυβερνήσεις του και των οποίων άπαντες γνωρίζουμε την τελική έκβασή τους.

Πριν από λίγες ημέρες, σε άρθρο του, που δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή», ο Κώστας Σημίτης ασχολήθηκε με τη Δικαιοσύνη. Εχθές δημοσιεύτηκε άρθρο του στο «Βήμα», που αναφερόταν στο μέλλον της Ελλάδας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι ειρωνικό, μια μορφή ενός κάκιστου και δυσώνυμου παρελθόντος να προσπαθεί να επανέλθει στο προσκήνιο σαν εφιάλτης που επανακάμπτει στον… ξύπνιο μας.

Οι Έλληνες έχουν πάψει να ενδιαφέρονται για τον Κώστα Σημίτη και τις… ιδέες του ήδη από το 2004, όταν τον έδιωξαν με την ψήφο τους από το Μέγαρο Μαξίμου. Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ συμπαθής ούτε ο ίδιος ούτε οι πολιτικές του διά της αρθρογραφίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα