Η ανταμοιβή των ηρώων είναι ΕΔΕ σε βάρος τους!

Οι πυροσβέστες δίνουν τις μάχες κατάσβεσης των πυρκαγιών και οι πολιτικοί ιθύνοντες το μόνο που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο είναι ψεύτικες υποσχέσεις και δικαιολογίες. Επίσης, μοιράζουν απλόχερα τις δικές τους ευθύνες για τις καταστροφές που προκαλούν οι πράξεις και οι παραλείψεις τους.

Η «δημοκρατία» αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο άρθρο της τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τη συμφορά που βρήκε τη βόρεια Εύβοια. Στην εφημερίδα μας μίλησαν πυροσβέστες που πήραν μέρος στη μάχη της κατάσβεσης των πυρκαγιών, οι οποίες τελικά μετέτρεψαν σε κρανίου τόπο εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών και έκαναν στάχτη σπίτια και επιχειρήσεις.

Οι πυροσβέστες αυτοί ξεμπρόστιασαν την κυβέρνηση για την ανυπαρξία μέσων με τα οποία κλήθηκαν να κατασβέσουν τις πυρκαγιές. Και η ανταμοιβή τους για την αυταπάρνηση και τον ηρωισμό τους ήταν οι απειλές -από τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιάκωβο Κλεφτοσπύρο- για τη διενέργεια ΕΔΕ.

Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας μας και η αναταραχή στα κυβερνητικά κλιμάκια προκάλεσαν και τη διατύπωση σχετικής με το θέμα ερώτησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθυνόμενο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην ηγεσία της Πυροσβεστικής, ρώτησε «αν απειλούνται με ΕΔΕ οι πυροσβέστες που αποκάλυψαν την άθλια κατάσταση των πυροσβεστικών οχημάτων, την απουσία εναέριων μέσων και τον ανύπαρκτο συντονισμό στην καταστροφική πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια». Ούτε η κυβέρνηση ούτε η ηγεσία της Πυροσβεστικής δείχνουν πρόθυμες να απαντήσουν ξεκάθαρα στα ερωτήματα των πολιτών, της εφημερίδας μας, αλλά και των πολιτικών κομμάτων.

Ωστόσο, είτε το θέλουν είτε όχι, αυτοί που ευθύνονται για την πρωτοφανή καταστροφή που υπέστη η χώρα θα λογοδοτήσουν. Θα υποχρεωθούν να απαντήσουν σε όλα όσα απασχολούν τους Ελληνες και να εξηγήσουν γιατί οι πυροσβέστες μας κλήθηκαν να εκτελέσουν το καθήκον τους δίχως να έχουν τα στοιχειώδη μέσα.

Οι απειλές, οι λεκτικοί τραμπουκισμοί και τα κούφια νταηλίκια δεν έχουν ισχύ μπροστά στην πραγματικότητα. Οι στάχτες που άφησε πίσω της η λαίλαπα της πολιτικής ανικανότητας είναι πολλές. Δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα