Ταπεινώνουν τους αξιωματικούς!

Φτωχοποίησαν τους αξιωματικούς με άδικα και παράνομα ψαλιδίσματα αποδοχών και συντάξεων. Τώρα θέλουν να τους ισοπεδώσουν, να τους ξεφτιλίσουν στα μάτια του λαού, καθιστώντας τους κομπάρσους ακόμα και στις στρατιωτικές παρελάσεις!

Σήμερα η «δημοκρατία» δημοσιεύει ΦΕΚ το οποίο υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης για λογαριασμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη και με το οποίο διατηρείται η χαμηλή θέση στην κοινωνική ιεραρχία των Ελλήνων εν ενεργεία αξιωματικών, την οποία προέβλεπε υπουργική απόφαση του 2006, αλλά ταυτόχρονα μηδενίζεται ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο η αξία των απόστρατων αξιωματικών, των ανθρώπων που πέρασαν τη ζωή τους στην υπηρεσία της πατρίδας.

Το ΦΕΚ (Αριθμ. 76632, Τεύχος B’ 4961/26.10.2021) τιτλοφορείται «καθορισμός σειράς προβαδίσματος των, κατά τις επίσημες εορτές και τελετές, προσκαλουμένων από τις δημόσιες αρχές, οργανισμούς και ιδρύματα» και ουσιαστικά αποτελεί διευκρινιστικό και τροποποιητικό κείμενο της υπουργικής απόφασης (αριθμ. 52749) της 6ης Οκτωβρίου 2006.

Στην υπουργική απόφαση του Μάκη Βορίδη βλέπουμε ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ παραμένει χαμηλά -σε σχέση με την υπουργική απόφαση του 2006- στη σειρά του πρωτοκόλλου (θέση 22) και προηγούνται εκείνου οι συνταξιούχοι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας, οι αρχηγοί των αναγνωριζομένων από τον Κανονισμό της Βουλής Κομμάτων και των Κομμάτων που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι συνταξιούχοι πρώην πρωθυπουργοί, ο Ελληνας επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ενωση και πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Περιφερειών, οι βουλευτές, οι γενικοί επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, οι Ελληνες δικαστές του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο πρόεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ.ά.

Το τραγελαφικό του πράγματος συμπληρώνεται και με τη θεσμική πλέον περιφρόνηση των απόστρατων αξιωματικών. Στο ΦΕΚ Βορίδη ο πρόεδρος Ενώσεων Απόστρατων Αξιωματικών κατατάσσεται 86ος, όταν ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών (αυτός, δηλαδή, που εκπαιδεύτηκε από τον μόνιμο αξιωματικό) βρίσκεται στην 85η θέση!

Κάθε θεσμός νοηματοδοτείται από τους ανθρώπους που τον υπηρετούν, καθώς και από τη σημασία που του δίνουν οι πολίτες και η Πολιτεία. Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη βλέπουμε πώς αντιμετωπίζει και τους εν ενεργεία και τους απόστρατους αξιωματικούς…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα