Η δημοκρατία στον γύψο

«Θα προτιμούσα να σώσω μια ανθρώπινη ζωή παρά να πω ότι είμαι δημοκράτης» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος σε ραδιοφωνική συνέντευξη, την οποία παραχώρησε σε εκπομπή του πρώτου προγράμματος της ΕΡΤ. Αυτή η φράση, με τον ιδιαίτερα ειρωνικό τρόπο που διατυπώθηκε, θα χαρακτηρίζει και στο μέλλον τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η εξέταση των αποφάσεων του συστήματος εξουσίας που εκπροσωπεί ο κ. Πικραμμένος μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι το μόνο που έχει καταφέρει είναι να αποποιηθεί την ιδιότητα του δημοκράτη, χωρίς να έχει καταφέρει να σώσει ζωές.

Είναι κωμικοτραγικό να διοικείται η Ελλάδα από ανθρώπους που νομίζουν -ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται- ότι σώζουν ζωές με το να επιβάλλουν δυσβάσταχτα πρόστιμα σε ανεμβολίαστα γεροντάκια, τα οποία εισπράττουν πετσοκομμένες συντάξεις. Αν ο κ. Πικραμμένος ήθελε να σώσει ζωές, θα έκανε παρεμβάσεις υπέρ του καταρρέοντος Εθνικού Συστήματος Υγείας και υπέρ της εύρυθμης λειτουργίας των διαλυμένων και βρόμικων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, στα οποία στριμώχνονται εκατομμύρια Ελληνες, ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι, νοσούντες και υγιείς.

Η «δημοκρατία» είναι το μόνο ενημερωτικό μέσο στην Ελλάδα που εντόπισε από την πρώτη κιόλας δέσμη των σκληρών περιοριστικών μέτρων, τα οποία επέβαλε η κυβέρνηση την άνοιξη του 2020, μία μείζονα απειλή για το πολίτευμα. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία σαν πρόσχημα για να καταλύσει τη δημοκρατία. Πλέον δεν τηρεί ούτε τα λεκτικά προσχήματα μιας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με δημόσια τοποθέτησή του, αποποιείται τον χαρακτηρισμό του δημοκράτη, λέγοντας ότι του αρκεί ο ρόλος του… σωτήρα ζωών – ένα πάγιο χαρακτηριστικό των οπαδών ολοκληρωτικών καθεστώτων. Αρνούνται τη δημοκρατία για να «σώσουν» αυτόν που «κινδυνεύει».

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι ο κ. Πικραμμένος για να δώσει έναν… ηρωικό χαρακτήρα στις αποφάσεις της κυβέρνησης έθεσε ως παραδείγματα τον στρατηγό Ντε Γκολ και τον Τσόρτσιλ, που προτίμησαν να ακολουθήσουν τον δύσκολο δρόμο παρά να ικανοποιήσουν τα ώτα των συμπατριωτών τους. Ο κ. Πικραμμένος ας αποφεύγει τις αναφορές στην Κατοχή. Ειδικά για εκείνον, προτιμότερη η σιωπή.

Ο νοών νοείτω…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα