Ο Αδωνις Γεωργιάδης «καίει» την κυβέρνηση

Ο πρώην τηλεπλασιέ νανογιλέκων και βιβλίων, που χρίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και υπουργός Ανάπτυξης, «έκαψε» τον εργοδότη του προσπαθώντας να τον υπερασπιστεί στο ζήτημα των παρακολουθήσεων των τηλεφώνων χιλιάδων Ελλήνων (μεταξύ αυτών, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης).

Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική εκπομπή ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Ι. Χασαπόπουλο αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μάθει ή έπρεπε να μάθει ότι παρακολουθείτο το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Σε αυτό το ερώτημα ο Αδωνις Γεωργιάδης απάντησε με το γνωστό ευτελές, κουτσαβάκικο και προκλητικό ύφος του: «Και άμα το μάθει, εσύ πού το ξέρεις, τι σε νοιάζει;»

Αφενός, αυτή η φράση μπορεί να ερμηνευτεί ως μια έμμεση παραδοχή ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε την παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, την αποδέχθηκε και στη συνέχεια είπε δημοσίως ψέματα ότι την αγνοούσε. Όμως, ακόμα κι αν δοθεί άλλη ερμηνεία στη διφορούμενη απάντηση Γεωργιάδη, ότι δεν είναι δουλειά των πολιτών να γνωρίζουν αν η κυβέρνηση σέβεται το απόρρητο των συνομιλιών τους, πάλι δείχνει εξαιρετικά άσχημη την εικόνα της κυβέρνησης, αφού τέτοιου είδους απόψεις αρμόζουν μόνο σε… μπανανίες και αντιδημοκρατικά καθεστώτα.

Η υποτίμηση της νοημοσύνης του ελληνικού λαού από τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που του επιτρέπει να συμπεριφέρεται έτσι, συνδυάζεται πλέον με την υποτίμηση της ίδιας της αξίας της ελευθερίας και του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Είναι δυνατόν να εκστομίζονται δημοσίως τέτοιες αθλιότητες, όπως το «τι σε νοιάζει» αν παρακολουθούνται πολιτικοί αντίπαλοι του πρωθυπουργού και να μην αποπέμπονται αυτοστιγμεί εκείνοι που τις λένε; Από πού κι ως πού έχει δοθεί το ελεύθερο σε υπουργούς να στέλνουν διεθνώς το μήνυμα ότι εδώ τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των πολιτών… απονέμονται από τον πρωθυπουργό σε όποιους τού φαντάζουν κατάλληλοι;

Προσωπικότητες όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης μπορεί να ταιριάζουν σε μεταμεσονύκτιες εκπομπές πειρατικών τηλεοπτικών σταθμών, αλλά είναι εντελώς ακατάλληλες και επιζήμιες σε θέσεις ευθύνης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα