Η μεγάλη υποκρισία για την «Κιβωτό»

Υπεύθυνοι κρατικών Αρχών, στελέχη υπουργείων και επικεφαλής υπηρεσιών που θα έπρεπε να έχουν ελέγξει τη λειτουργία της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» δηλώνουν έκπληκτοι για όλα όσα καταγγέλλονται για ξυλοδαρμούς, κακοποιητικές συμπεριφορές υπευθύνων δομών προς τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί και για άλλα τινά που συνέβαιναν σε ένα σωματείο, το οποίο μέχρι πρότινος παρουσιαζόταν ως πρότυπο. Κι όμως, οι «έκπληκτοι» είχαν ενημερωθεί εδώ και τρεις μήνες με τρόπο που δεν γίνεται να αγνοηθεί.

Η εφημερίδα «Espresso» στο πρωτοσέλιδο της 25ης Αυγούστου 2022 είχε θέμα «“Σκιές” ξυλοδαρμών στην “Κιβωτό του Κόσμου” του πατέρα Αντωνίου. Περίεργη καταγγελία για άσκηση σωματικής βίας σε τρεις ανηλίκους στη δομή στον Βόλο». Στο άρθρο, μεταξύ άλλων, αναφέρονταν τα εξής: «Ερωτήματα έχουν προκαλέσει οι “σκιές” ξυλοδαρμού σε βάρος τριών ανήλικων παιδιών στη δομή της “Κιβωτού του Κόσμου”, του πατρός Αντωνίου, στο Διμήνι Βόλου. Ολα άρχισαν από την καταγγελία που έκανε στην Ασφάλεια Βόλου, και την οποία γνωστοποίησε μέσα από τον λογαριασμό του στα social media ο Χρόνης Χλίτσιος, αθλητής καταδύσεων, που συνεργαζόταν με την “Κιβωτό”».

Ο καταγγέλλων ανέφερε ότι είχε παρουσιαστεί στη διευθύντρια της δομής ενημερώνοντάς την ότι προτίθεται να καταγγείλει το γεγονός και το απόγευμα της ίδιας ημέρας ενημερώθηκε τηλεφωνικά ότι απολύθηκε.

Στο άρθρο της εφημερίδας «Espresso» γινόταν επίσης αναφορά και σε δελτίο Τύπου της «Κιβωτού του Κόσμου», το οποίο διέψευδε τις καταγγελίες και αποσυνέδεε το γεγονός της απόλυσης του κ. Χλίτσιου από τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών του.

Έχοντας υπ’ όψιν όλα τα παραπάνω, καθίσταται προφανές ότι το πανελλήνιο είχε ενημερωθεί για την πιθανότητα ύπαρξης κρουσμάτων κακοποιητικών συμπεριφορών σε εγκαταστάσεις της «Κιβωτού». Ομως, το κράτος και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι τον Αύγουστο θεώρησαν επαρκείς τις όποιες εξηγήσεις έδινε η ΜΚΟ στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε. Τρεις μήνες αργότερα οι ίδιοι άνθρωποι διαπιστώνουν ότι κάτι πήγαινε στραβά και δεσμεύονται να το ελέγξουν.

Κάποιοι ψεύδονται και ταυτόχρονα υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα