Δικηγόροι: Να μην πληρώνουν οι πολίτες την έκδοση συντάξεων

Θετικοί ως προς τη συμμετοχή τους στη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων, αλλά με εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που προωθεί ο υπουργός Εργασίας, εμφανίζονται οι δικηγόροι, την ώρα που οι εκκρεμείς αιτήσεις ανέρχονται σε 450.000 και η αναμονή φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις τα τέσσερα χρόνια.

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε την περασμένη Κυριακή σχετικά με την πρόταση του Κωστή Χατζηδάκη, σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι διαφωνεί με την πρόταση της κυβέρνησης να πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι, τονίζοντας τα εξής: «Η αποζημίωση θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Οι πολίτες δεν πρέπει να έχουν την παραμικρή συμμετοχή στην αποζημίωση αυτή. Άλλωστε, οι δικηγόροι δεν συνδέονται με ουδεμία έννομη σχέση με τους πολίτες και η μόνη επικοινωνία μαζί τους θα είναι αποκλειστικά και μόνο για τυχόν συμπληρωματικές διευκρινίσεις επί της υπόθεσής τους».

Επίσης, οι δικηγόροι εκφράζουν τη διαφωνία τους και για άλλες σημαντικές παραμέτρους, υπογραμμίζοντας: «Η αποζημίωση των δικηγόρων για το έργο που θα επιτελούν θα πρέπει να είναι εύλογη και ανάλογη των δυσκολιών της υπόθεσης. Θα πρέπει να καταβάλλεται εντός ευλόγου χρόνου από την παράδοση του φακέλου και να είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και ανεπίδεκτη συμψηφισμού έναντι πάντων».

Τονίζουν, τέλος, ότι «η επιλογή των δικηγόρων στους οποίους θα ανατίθεται μια υπόθεση θα πρέπει να γίνεται με κλήρωση από τον κατάλογο των όσων δικηγόρων θα έχουν υποστεί τη σχετική ειδική επιμόρφωση – ενημέρωση στα συστήματα του ΕΦΚΑ, ώστε να εξασφαλίζεται η αντικειμενική επιλογή και να αποφεύγονται συχνά παρατηρούμενες παθογένειες του συστήματος».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα