ΤΑΙΠΕΔ: Εννέα «μνηστήρες» για το λιμάνι του Ηρακλείου!

Ποιες εταιρίες και κοινοπραξίες ενδιαφέρονται για την αγορά του 67%

Έντονο είναι το ενδιαφέρον για την πώληση του 67% του λιμένα Ηρακλείου, καθώς, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, κατέθεσαν εκδήλωση ενδιαφέροντος εννέα εταιρίες και κοινοπρακτικά σχήματα, κυρίως από την Ελλάδα.

Για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας κατέθεσαν ενδιαφέρον:

1. Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, συμφερόντων του ομίλου Ιβάν Σαββίδη,

2. η Κοινοπραξία της ΓΕΚ ΓΕΡΝΑ Α.Ε. με την Aviareps Hellas, που δραστηριοποιείται στην επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων,

3. η Κοινοπραξία της εταιρίας ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. με την ATTICAGROUP,

4. η Κοινοπραξία GRIMALDI EUROMEDS.p.A. με τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ,

5. η κοινοπραξία ΣΕΚΑΒΙΝ (εταιρία προμήθειας ναυτιλιακών καυσίμων) με την GOLDENSTEP SHIPPING LIMITED του ομίλου Seajets,

6. η κυπριακή εταιρία OLETE LIMITED.

7. η κοινοπραξία GRAYPIERHERAKLION PORT, αποτελούμενη από τις εταιρίες ΚΑΡΑΤΖΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. και FHL. H. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Ε.,

8. η κοινοπραξία PORTEK INTERNATIONAL PRIVATE LIMITED – GPH CRUISE PORT FINANCE LTD, εταιρία εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και

9. η κατασκευαστική ΤΕΚΑΛ Α.Ε.

Η εταιρία του λιμένα Ηρακλείου έχει το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηρακλείου έως τον Ιανουάριο του 2063.

Έχει επίσης διαχειριστικές αρμοδιότητες α) του παλαιού ενετικού λιμένα, β) του λιμένα Λινοπεραμάτων και γ) των τριών αλιευτικών καταφυγίων Λούτρα, Κερατόκαμπος και Αρβη. Προβλέπεται ο Παλαιός Ενετικός Λιμένας να εξαιρεθεί από την αναθεωρημένη ζώνη ευθύνης του Οργανισμού.

Οι κύριες δραστηριότητες της ΟΛΗ Α.Ε. περιλαμβάνουν υπηρεσίες ελλιμενισμού πλοίων, φορτοεκφόρτωσης ξηρού χύδην φορτίου και γενικών συμβατικών φορτίων, δραστηριότητες κρουαζιέρας καθώς και παράκτιες μεταφορές επιβατών.

Επόμενο βήμα μετά την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι το ΤΑΙΠΕΔ να αξιολογήσει ποιοι από τους ενδιαφερομένους πληρούν τα κριτήρια, προκειμένου να προχωρήσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα