Ο πλανήτης θρηνεί τον χαμό του κορυφαίου των κορυφαίων Πελέ

Όλος ο πλανήτης θρηνεί τον χαμό του κορυφαίου των κορυφαίων Πελέ, ο οποίος άφησε χθες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών.

Ο Βραζιλιάνος «θρύλος» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου πάλεψε σκληρά, αλλά δεν κατάφερε να… ντριμπλάρει τον καρκίνο, που είχε εντοπιστεί στο παχύ έντερο και το τελευταίο διάστημα είχε επηρεάσει τη λειτουργία των νεφρών και της καρδιάς του, χάνοντας τη μάχη στο Nοσοκομείο «Αλμπερτ Αϊνστάιν» του Σάο Πάολο, όπου νοσηλευόταν από τα τέλη Νοεμβρίου. Η οικογένεια του «βασιλιά» είχε προϊδεάσει όλο τον κόσμο μέσω των social media πως διένυε τις τελευταίες μέρες της ζωής του και χτες το βράδυ «ταξίδεψε» για τη «γειτονιά των αγγέλων».

Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο ήταν αυτός που δημιούργησε τον μύθο της φανέλας με το «10» στην πλάτη και χάρισε στιγμές μαγείας με τις ενέργειές του, γράφοντας ιστορία στα γήπεδα, όντας ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει κατακτήσει με την Εθνική Βραζιλίας το Παγκόσμιο Κύπελλο τρεις φορές (1958, 1962 και 1970). Σύμφωνα με τη FIFA, φορώντας σε συλλογικό επίπεδο τις φανέλες των Σάντος (1956-1974) και Νιου Γιορκ Κόσμος (1975-1977), αγωνίστηκε σε 1.392 αγώνες πετυχαίνοντας 1.303 γκολ, τα περισσότερα από κάθε άλλον επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Στην τροπαιοθήκη του εκτός από τα τρία Μουντιάλ υπάρχουν έξι πρωταθλήματα Βραζιλίας, δύο Κόπα Λιμπερταδόρες, ισάριθμα Διηπειρωτικά και ένα πρωτάθλημα Αμερικής.

Μάλιστα, το «μαύρο μαργαριτάρι» έχει αναγνωριστεί ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών από τη FIFA και τη ΔΟΕ, ενώ έχει ψηφιστεί ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής Ποδοσφαίρου (IFFHS) λαμβάνοντας 1.705 πόντους, με δεύτερο τον Γιόχαν Κρόιφ με 1.303. «O,τι είμαστε είναι χάρη σε σένα. Θα σε αγαπάμε αιώνια. Αναπαύσου εν ειρήνη» ανέφερε το μήνυμα της κόρης του Πελέ, Κέλι Νασιμέντο, στο Instagram, ραγίζοντας καρδιές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα