Ο Παναθηναϊκός με αγωνιστική πειθαρχία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα πήρε τεράστιο διπλό επί του Αρη

Μέταλλο

Τεράστια νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός μέσα στο «Κλ. Βικελίδης» με 1-0 επί του Αρη, έπειτα από ένα παιχνίδι που βάφτηκε πράσινο από τις αλλαγές που έκανε μετά το 60′ ο Γιοβάνοβιτς και με την τακτική που ακολούθησαν οι παίκτες του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Αρης βγήκε μπροστά για να κάνει γκολ, είχε δοκάρι (12′) με την εκτέλεση φάουλ του Πάλμα, αλλά μέχρι εκεί, γιατί από την άλλη πλευρά ο Γιοβάνοβιτς τους είχε «διαβασμένους» τους παίκτες του, που είχαν φοβερή αγωνιστική πειθαρχία και αλληλοκάλυψη.

Στο πρώτο ημίχρονο, πάντως, φάνηκε ότι ο Γιοβάνοβιτς είχε στήσει έτσι την ομάδα του για να φύγει με «μηδέν παθητικό», κάτι που πέτυχε, γιατί εκτός από τη φάση του δοκαριού δεν υπάρχει άλλη μεγάλη φάση μπροστά στην εστία του Λοντίγκιν.

Κι αν ρωτάτε γιατί Λοντίγκιν και όχι Μπρινιόλι, η απάντηση είναι στο ότι ο Ιταλός αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην πλάτη κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και ζήτησε αλλαγή.

Το πρόβλημα όμως δεν φάνηκε, γιατί και ο Λοντίγκιν έδειξε ετοιμοπόλεμος, ενώ στα πρώτα 45΄ ο Ούγγρος Μπόγκναρ έκανε «εκπτώσεις» στις κάρτες, γιατί δεν ήταν κίτρινη αλλά κόκκινη το χτύπημα του Οντουμπάζιο στον Κλάινχεϊσλερ (26΄).

Από το 60′ και μετά, που ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τους Σπόραρ και Μαντσίνι (κακώς αποδοκιμάσθηκε από τους αρειανούς φιλάθλους), ο Παναθηναϊκός ανέβηκε πολύ.

Ο Παλάσιος έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Σπόραρ και αυτός πλάσαρε άουτ (63′). Αυτό που δεν κατάφερε όμως σε αυτή τη φάση το πέτυχε έξι λεπτά αργότερα, όταν ο Τσέριν εκτέλεσε κόρνερ, ο Σάρλια έπιασε πρώτη κεφαλιά και ο Σπόραρ με δεύτερη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην εστία, πέρασε τη γραμμή και ο Οντουμπάζιο την απομάκρυνε μέσα από την εστία, αλλά το γκολ μέτρησε κανονικά για το 0-1.

Παρά την προσπάθεια του Τόλη Τερζή να αλλάξει το σκηνικό, με την είσοδο Χριστοδουλόπουλου, Καμάτσο και Γκρέι, και να τα παίξει όλα για όλα, ο Παναθηναϊκός είχε καλά οργανωμένη άμυνα και κατάφερνε να απομακρύνει τις επιθέσεις των γηπεδούχων, παίρνοντας το φοβερό τρίποντο. Κόκκινη (δεύτερη κίτρινη) πήρε ο Καμαρά στο 90+3΄.

Διαιτητής: Μπόγκναρ (Ουγγαρίας),

ΑΡΗΣ (Νίκος Τερζής): Σιαμπάνης, Οντουμπάγιο, Μαζικού (86′ Πίρσμαν), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ετέμπο (79′ Γκρέϊ), Πάλμα (70′ Χριστοδουλόπουλος), Νταρίντα, Γκαρσία (46′ Ντουκουρέ), Ιτούρμπε (70′ Καμάτσο), Καμαρά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Σάντσες, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Σάρλια, Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν, Κλάινχαϊσλερ (59′ Μαντσίνι), Παλάσιος, Ιωαννίδης (59′ Σπόραρ).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα