ΟΑΣΑ: Αύξηση εσόδων τριμήνου κατά 28% από τη χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Αυξημένα κατά 28% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018 ήταν στο πρώτο τρίμηνο του 2019……τα έσοδα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ), όπως υποστήριξε ο γενικός διευθυντής της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Γιώργος Αγραφιώτης.

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, σε κοινοπραξία με την κορεατική LG, λειτουργεί το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, το οποίο, όπως φαίνεται, συνεισφέρει σημαντικά στην ενίσχυση των εσόδων του ΟΑΣΑ.

Ο οργανισμός είχε ήδη καταγράψει βελτίωση των εσόδων κατά περίπου 20% στη χρήση του 2018, με την περαιτέρω ενίσχυσή τους να αποδίδεται στην αύξηση των ελέγχων και σε τεχνικές και άλλες παρεμβάσεις οι οποίες έχουν γίνει στο σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του «Economist» για τις υποδομές στη νοτιοανατολική Ευρώπη την επόμενη δεκαετία ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ Νίκος Μαντζούφας είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν υπογραφεί 14 συμβάσεις ΣΔΙΤ, συνολικού ύψους 800.000.000 ευρώ, ενώ είναι ήδη εγκεκριμένα ή σε διαγωνιστική φάση άλλα 11 έργα, συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προκηρυχθούν ο διαγωνισμός για τον οδικό άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, που θα κατασκευαστεί με ΣΔΙΤ και «πληρωμές διαθεσιμότητας», αλλά και ο διαγωνισμός για την ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων σε ολόκληρη την Ελλάδα, προϋπολογισμού περί τα 700.000.000 ευρώ.

Φ. Κόλλιας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα