Έφτασε στη Βουλή το κορονοπάρτι της ντροπής στον ΕΟΔΥ

30 βουλευτές της αντιπολίτευσης μιλούν για επιχείρηση συγκάλυψης, ζητούν ανάληψη πολιτικής ευθύνης και ρωτούν γιατί τιμωρήθηκαν μόλις τέσσερις συμβασιούχοι

Στη Βουλή φέρνει η αντιπολίτευση το σκανδαλώδες κορονογλέντι της Τσικνοπέμπτης στον ΕΟΔΥ, το οποίο αποκάλυψε η «δημοκρατία» με δημοσίευμά της την περασμένη Τρίτη. Τριάντα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια κάνοντας λόγο για καλά οργανωμένη επιχείρηση συγκάλυψης, ενώ στηλιτεύουν την απουσία ανάληψης πολιτικής ευθύνης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν πως, αφού προηγήθηκε το πινγκ πονγκ ευθυνών μεταξύ του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, ακολούθησε η αποπομπή από την πλευρά του ΕΟΔΥ τεσσάρων συμβασιούχων που συμμετείχαν στο προκλητικό κορονογλέντι της Τσικνοπέμπτης, στον χώρο που βρίσκεται το εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας». «Ωστόσο, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει στάχτη στα μάτια, χρησιμοποιώντας αποδιοπομπαίους τράγους, σοβαρά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα» σχολιάζουν.

Μεταξύ άλλων αναφέρονται στα υπόλοιπα άτομα που εμφανίζονται στο επίμαχο βίντεο με το γλέντι στις εγκαταστάσεις του εμβολιαστικού κέντρου, το οποίο δείχνει ομάδα περισσότερων των 20 ατόμων να διασκεδάζει, όπως επισημαίνουν, χωρίς την τήρηση των στοιχειωδών μέτρων προστασίας, μάσκες και αποστάσεις.

Μέσω της ερώτησης μάλιστα οι 30 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν να πληροφορηθούν γιατί τιμωρήθηκαν μόλις τέσσερις συμβασιούχοι του οργανισμού, καθώς και ποιοι ήταν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, ενώ ρωτούν τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του ΕΟΔΥ, την τήρηση των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων και την απόδοση ευθυνών.

Μάλιστα, καλούν τον κ. Κικίλια να καταθέσει στο Σώμα, εντός της προθεσμίας που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, τα έγγραφα και τα πρακτικά από τα οποία προκύπτουν με σαφήνεια οι ενέργειες και οι αποφάσεις που λήφθηκαν από τον ΕΟΔΥ μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα