Έκλεψαν την περικεφαλαία στην είσοδο της Σπάρτης

Τελικά βρέθηκε εγκαταλειμμένη κοντά στο σημείο από όπου αφαιρέθηκε και επανατοποθετήθηκε στη θέση της

Με ποσό ύψους 1.000 ευρώ που θα διαθέσει ο ίδιος ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας επικηρύχτηκαν οι άγνωστοι δράστες που άρπαξαν την εμβληματική χάλκινη περικεφαλαία που βρισκόταν στον κόμβο, στην είσοδο της πόλης. Η πρωτοφανής κλοπή, που αναστάτωσε κατοίκους και δημοτική Αρχή, συνέβη γύρω στις 10 τη νύχτα της Τρίτης.

Οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την κινητικότητα των ημερών από συνεργεία που τοποθετούν χριστουγεννιάτικα στολίδια και εξαφάνισαν την περικεφαλαία που αποτελεί χαρακτηριστικό σύμβολο της Σπάρτης, αφού πρώτα έκοψαν τα σίδερα και την ξήλωσαν χωρίς να τους αντιληφθεί κάποιος. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η περικεφαλαία είναι τόσο βαριά, που είναι αδύνατον να κατάφεραν να τη μετακινήσουν λιγότερα από τρία άτομα. «Το είδαμε και αυτό» σχολίασε ο Πέτρος Δούκας -με πρωτοβουλία του οποίου είχε στηθεί η περικεφαλαία-, όταν έφτασε στη νότια είσοδο της Σπάρτης, κάνοντας γνωστό πως θα διαθέσει ο ίδιος 1.000 ευρώ για να βρεθούν οι δράστες, τονίζοντας πως είναι δεδομένη η ανωνυμία αυτών που θα δώσουν τις πληροφορίες.

«Η κλοπή πρέπει να έγινε από 21.45 έως 22.00 και στο σημείο ήταν δύο άτομα, ένας με φούτερ που φορούσε την κουκούλα και ένας με σκούφο» ανέφερε η δημοτική Αρχή σε ανάρτησή της στο facebook.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, η περικεφαλαία βρέθηκε εγκαταλειμμένη στη θέση Μαγουλίτσα, πολύ κοντά στο σημείο από όπου αφαιρέθηκε και επανατοποθετήθηκε στη θέση της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα