Ηλεκτρονική άδεια κυνηγιού και point system για παραβάσεις

Στην έκδοση ηλεκτρονικής άδειας θήρας προχωρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

Θα προηγηθεί η δημιουργία online δικτύου με διασυνδεδεμένες τις βάσεις δεδομένων της Δασικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

Παράλληλα, με πρόταση της ΚΣΕ, στα δικαιολογητικά που προβλέπονται για την έκδοση άδειας θήρας θα απαιτείται η υποβολή βεβαίωσης συμμετοχής του κυνηγού σε φιλοθηραματικές και φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις, κατά το προηγούμενο κυνηγετικό έτος.

Στόχος είναι η αύξηση συμμετοχής των κυνηγών σε δράσεις δημόσιου συμφέροντος. Επίσης, σχεδιάζεται η δημιουργία Συστήματος Ελέγχου Συμπεριφοράς Κυνηγών σε συνεργασία με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, το οποίο θα περιλαμβάνει: α) Μητρώο καταχώρισης των κυνηγών που παραβιάζουν τους κανόνες, β) Βαθμολόγηση των παραβάσεων με point system.

Οι 5 βαθμοί θεωρούνται υποτροπή, οι κυρώσεις διπλασιάζονται και επιβάλλεται εκ νέου η έκδοση άδειας θήρας με εξετάσεις. Στόχος των συγκεκριμένων αλλαγών είναι η μείωση της γραφειοκρατίας, η διευκόλυνση της δραστηριότητας των κυνηγών, η αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών και η προστασία της βιοποικιλότητας.

Στη βασιλόπιτα

Τις παρεμβάσεις ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, κατά τη διάρκεια της κοπής της βασιλόπιτας της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. «Το κυνήγι, όπως διεξάγεται στη χώρα μας, ευθυγραμμίζεται με τα πιο αυστηρά κριτήρια που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και με όλα τα παραδεκτά διεθνή επιστημονικά και βιολογικά δεδομένα, τόσο των θηρεύσιμων όσο και των προστατευόμενων ειδών.

Έφτασε ο καιρός η θήρα να περάσει πλέον σε μία νέα εποχή, την ψηφιακή. Συνεργαζόμαστε στενά με τον πρόεδρο της ΚΣΕ Γιώργο Αραμπατζή και τον γραμματέα Νίκο Σταθόπουλο, σχεδιάζοντας κίνητρα προς τους κυνηγούς, ώστε να συμμετέχουν σε φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις» σχολίασε ο κ. Αμυράς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα