Αγρότες: Χαράσσουν πορεία για την Αθήνα

Παρά το ρήγμα (μετά την αποχώρηση από το μπλόκο του Πλατυκάμπου), συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με συμβολικούς αποκλεισμούς

Αποχώρησαν χθες το απόγευμα οι αγρότες από το μπλόκο του Πλατυκάμπου, μετά και την ανακοίνωση των μέτρων στήριξης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για κοροϊδία και εμπαιγμό, καθώς, όπως τονίζουν, η κυβέρνηση δεν έχει μεριμνήσει για τους παραγωγούς των παρακάρλιων περιοχών. Παράλληλα, οι διαμαρτυρόμενοι σε άλλα μπλόκα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, με κάποιους να «ζεσταίνουν» τις μηχανές για κάθοδο στην Αθήνα.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της «Επιτροπής των 180.000 πλημμυρισμένων παρακάρλιων στρεμμάτων», προχώρησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια, καθώς ήδη από τις αρχές του Ιανουαρίου τόνιζαν προς κάθε κατεύθυνση: «Ολοι οι αγρότες της Θεσσαλίας με κάθε μέσο, με κάθε θυσία και χωρίς κανέναν δισταγμό πρέπει να βγουν και αυτοί στους δρόμους, όπως κάναμε εμείς, και μαζί να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του αγροτικού κόσμου, παράλληλα με τα αιτήματα που αφορούσαν τις καταστροφές από τις θεομηνίες του Σεπτεμβρίου». Ομως δεν εισακούστηκαν.

Μάλιστα, όπως τονίζουν, αφού έγινε η πανελλαδική συγκέντρωση των μπλόκων στη Νίκαια, όπου καταγράφηκαν με σαφήνεια τα αιτήματα των αγροτών από όλα τα μπλόκα, τα δικά τους δεν συμπεριλήφθηκαν στην ατζέντα της συζήτησης που είχε η 15μελής επιτροπή με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε υπήρξε κάποια εκπροσώπησή τους, με αποτέλεσμα να πάρουν ομόφωνα την απόφαση της αποχώρησης από τον Πλατύκαμπο.

Επιπλέον, στο κείμενο ζητούν από τον κ. Μητσοτάκη «να συναντηθεί με επιτροπή που εκπροσωπεί τους αγρότες ολόκληρης της Θεσσαλίας, τα κτήματα των οποίων έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες», συμπληρώνοντας ότι «το κάλεσμα δεν είναι μια ματαιόδοξη ενέργεια, μια προσπάθεια αυτοπροβολής. Είναι μια κραυγή αγωνίας αγροτών που πλέον δεν έχουν γη να καλλιεργήσουν».

Έκλεισαν την εθνική οδό

Παρά τη ρήξη που προκλήθηκε στο κοινό μέτωπο αγώνα των αγροτών, αρκετά μπλόκα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, ενώ στο «τραπέζι» βρίσκεται και το σενάριο της κοινής καθόδου των τρακτέρ στην Αθήνα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι οι αγρότες έκλεισαν τον δρόμο στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων, ενώ λίγο μετά τη 1 οι αγρότες από το μπλόκο της Ανθήλης έκλεισαν την εθνική οδό και ανάλογα έπραξαν οι αγρότες του μπλόκου στη Σκάλα Αταλάντης. Τέλος, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του μπλόκου των Μαλγάρων Κωνσταντίνος Ρούζιος, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους «με αποκλεισμό για πολλές ώρες της εθνικής οδού, ενώ θα γίνει σίγουρα κάθοδος στην Αθήνα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα