Αγρότες: Απόβαση στην Αθήνα με τα τρακτέρ!

Δηλώνουν ανυποχώρητοι, δεν εγκαταλείπουν τα μπλόκα και ετοιμάζονται για συλλαλητήριο την ερχόμενη Τρίτη στο Σύνταγμα

Κάθοδο στην Αθήνα και συλλαλητήριο την ερχόμενη Τρίτη αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι αγρότες σε μια προσπάθεια να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, ενώ παράλληλα καλούν και σε αποκλεισμό λιμανιών και τελωνείων, παραλύοντας έτσι τη χώρα. Oπως φαίνεται, η πρόσφατη συνάντηση της 15μελούς επιτροπής των αγροτών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου δεν απέδωσε καρπούς. Eτσι, οι αγρότες παρά τα μέτρα στήριξης που τους «έταξε» η κυβέρνηση, δηλώνουν ανυποχώρητοι και δεν εγκαταλείπουν τα μπλόκα, συνεχίζοντας και οξύνοντας τις δράσεις τους, με συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων και τη δημιουργία ενός κοινού, ενιαίου μετώπου, έχοντας το βλέμμα τους στραμμένο στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, στη χθεσινή πανελλαδική τους σύσκεψη στο μπλόκο της Νίκαιας οι εκπρόσωποι και των 50 μπλόκων αποφάσισαν τη διεξαγωγή μαζικού συλλαλητηρίου, με τρακτέρ, λεωφορεία και λοιπά αγροτικά οχήματα να «ζεσταίνουν τις μηχανές» τους για την ερχόμενη Τρίτη που θα κατέβουν στην πρωτεύουσα. Επιπλέον, δηλώνουν ανυποχώρητοι και στέλνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας το μήνυμα του αγώνα, έως ότου ικανοποιηθούν και τα επτά βασικά αιτήματά τους, ενώ σε αυτό το πλαίσιο απευθύνουν κάλεσμα σε σωματεία και φορείς της Αθήνας να συμμετάσχουν.

Αξίζει, βέβαια, να τονιστεί ότι αν και οι αρχικές συζητήσεις έκαναν λόγο για διαδήλωση στους δρόμους της Αθήνας χωρίς τρακτέρ, τελικά η πλειονότητα των συμμετεχόντων στη σύσκεψη αποφάσισε τη μαζική συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων με τα αγροτικά μηχανήματά τους, ενώ σε αρκετές περιοχές και ιδιαίτερα της βόρειας Ελλάδας θα ναυλωθούν λεωφορεία, όπως ακριβώς συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα με τον αποκλεισμό της έκθεσης Agrotica στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, οι αγρότες προσανατολίζονται στο να παραμείνουν επί τέσσερα συνεχόμενα εικοσιτετράωρα στην Αθήνα και την πλατεία Συντάγματος, δηλαδή από την ερχόμενη Τρίτη έως και την Παρασκευή, ενώ σήμερα αναμένεται να ζητήσουν συνάντηση είτε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είτε με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό να γνωστοποιήσουν το σχέδιό τους για το συλλαλητήριο στην Αθήνα, προκειμένου να μην προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της πρωτεύουσας. Σε κάθε περίπτωση οι αγρότες δηλώνουν έτοιμοι για όλα, όπως φαίνεται και από την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά το πέρας της σύσκεψης: «Καλούμε τους αγρότες σε μαζική συμμετοχή από τον Βορρά μέχρι τον Νότο.

Ταυτόχρονα, θα κλιμακώσουμε σε τελωνεία, σε λιμάνια, χτυπώντας όλοι στην ίδια κινητοποίηση, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Δεν έχουμε άλλο δρόμο πέρα από τον αγώνα μας, σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς». Χθες συνεχίστηκαν οι δράσεις των αγροτών, με παραγωγούς του νομού Κοζάνης να πραγματοποιούν κατάληψη στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ενώ αγρότες από την Εορδαία και το Αμύνταιο προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου που διέρχεται μπροστά από τον κόμβο του Φιλώτα – Φλώρινας. Τέλος, οι αγρότες στο μπλόκο του Πλατύκαμπου αποφάσισαν αποκλεισμούς οδών μετά την απογευματινή τους σύσκεψη.

Για την ερχόμενη Τρίτη, οπότε θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, προγραμματίστηκαν παράλληλες δράσεις με κλείσιμο τελωνείων, λιμανιών και συνόρων από αγρότες απομακρυσμένων περιοχών, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση, με παράδειγμα τους αγρότες του Εβρου, που θα κλείσουν το τελωνείο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα