Ξανά στο εδώλιο ο προπονητής της ιστιοπλοΐας!

Εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό το ελληνικό #MeToo. Η 22χρονη Αμαλία κατέθεσε χθες κεκλεισμένων των θυρών

Μία από τις πρώτες υποθέσεις που είχαν αποκαλυφθεί στο πλαίσιο του αποκαλούμενου ελληνικού #MeΤoo άρχισε να εκδικάζεται χθες σε δεύτερο βαθμό και μάλιστα μέσα σε κλίμα έντασης. Πρόκειται για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 22χρονης σήμερα Αμαλίας Π., η οποία έχει καταγγείλει ότι σε ηλικία 12 ετών βιάστηκε κατ’ επανάληψη από τον προπονητή της στην ιστιοπλοΐα. Στο πλευρό της νεαρής είχε σταθεί μάλιστα και η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, η οποία αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας στην εν εξελίξει δίκη με κατηγορούμενο τον 42χρονο σήμερα προπονητή.

Ωστόσο, σε πρώτο βαθμό, ο κατηγορούμενος είχε κριθεί κατά πλειοψηφία αθώος για το αδίκημα του βιασμού και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια. Ομως στο σκέλος αυτό της απόφασης, με το οποίο ο 42χρονος κρίθηκε αθώος για τον βιασμό, η αρμόδια εισαγγελέας είχε ασκήσει έφεση, με αποτέλεσμα τώρα ο κατηγορούμενος προπονητής να δικάζεται από μηδενική βάση για το συγκεκριμένο αδίκημα, για το οποίο πρωτοδίκως είχε αθωωθεί.

Η χθεσινή ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας άρχισε πάντως σε υψηλούς τόνους, με αφορμή αίτημα που υπέβαλε η 22χρονη Αμαλία ώστε να καταθέσει, όπως είχε κάνει και σε πρώτο βαθμό, κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς δηλαδή την παρουσία κοινού και δημοσιογράφων. Οπως, μεταξύ άλλων, υποστήριξαν οι συνήγοροί της, η κακοποίησή της από τον κατηγορούμενο έλαβε χώρα όταν εκείνη ήταν ανήλικη και για τον λόγο αυτόν θα πρέπει να προστατευτεί από τη δημοσιότητα τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της. «Για ποια προσωπικά δεδομένα μιλάμε, όταν η καταγγέλλουσα έχει δώσει συνεντεύξεις για όσα είπε στο δικαστήριο και όταν εμφανίζεται σε ντοκιμαντέρ του Ιδρύματος Ωνάση να μιλάει για αυτά που υποστηρίζει.

Αυτό το ντοκιμαντέρ κάνει πρεμιέρα σήμερα (χθες) στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης και θα πρέπει να το δείτε για να ακούσετε και την άποψή της για τη Δικαιοσύνη. Αν πουλάνε τα προσωπικά τους δεδομένα για δημοσιότητα, τότε αυτά παύουν να είναι ευαίσθητα» αντέτειναν οι συνήγοροι του κατηγορούμενου ιστιοπλόου, επισημαίνοντας ότι δεν συναινούν με το αίτημα της υπεράσπισης για κατάθεση της 22χρονης κεκλεισμένων των θυρών. Τότε η πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε στο βήμα την 22χρονη και τη ρώτησε αν πράγματι έχει δώσει συνεντεύξεις για την υπόθεση. «Δεν έχω μιλήσει σε κανάλια και αυτό το ντοκιμαντέρ μιλάει γενικότερα για τις κακοποιημένες γυναίκες στην Ελλάδα» είπε η καταγγέλλουσα, με την πρόεδρο να της απαντά: «Πάντως, να ξέρετε πως την απόφαση δεν θα τη βγάλουν τα κανάλια».

Τελικά το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης και η νεαρή γυναίκα κατέθεσε χθες κεκλεισμένων των θυρών. «Μας ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος “δεν είναι αυτός που πιστεύετε, με βιάζει εδώ και δύο χρόνια, το τελευταίο διάστημα απειλεί τη ζωή μου και με χτυπάει ανελλιπώς”» είχε αναφέρει στην κατάθεσή της στη δίκη σε πρώτο βαθμό η μητέρα της νεαρής Αμαλίας, μεταφέροντας στο ακροατήριο τα λόγια που, όπως είπε, της είχε πει η κόρη της.

Από την πλευρά του, πάντως, ο 42χρονος είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ότι είχε βιάσει τη μαθήτριά του. Οπως είχε ισχυριστεί η 12χρονη, τότε, κοπέλα τον διεκδικούσε, ενώ οι γονείς της γνώριζαν το ενδιαφέρον της για εκείνον και συζητήσουν μαζί του για τον γάμο τους! «Αρχές του 2012 τον χειμώνα, η μητέρα της εξέφρασε την επιθυμία της κάποια στιγμή εγώ και η αθλήτριά μου στο μέλλον να παντρευτούμε» είχε αναφέρει ο κατηγορούμενος, για να προσθέσει: «Από τις αρχές του 2012 εγώ με εκείνη αρχίσαμε να ερχόμαστε σε πιο στενή ερωτική επαφή, αλλά δεν είχαμε ολοκληρώσει τη σχέση μας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα