Ξυπνήστε, Έλληνες!

Ζούμε στη δικτατορία του κορονοϊού. Το πρόσχημα της προστασίας των πολιτών από την πανδημία κακοφόρμισε. Η αποφυγή των χειρότερων μεταμορφώθηκε σε ό,τι χειρότερο έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου αφαίρεση θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων, σε κατάργηση ελευθεριών, σε στυγνή και απροσχημάτιστη καταπίεση και, τώρα, στο αποκορύφωμα της «κρίσης», εκφράζεται με ωμή βία. Οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης, που είδαν την κρατική βαρβαρότητα σε βάρος περαστικών, οικογενειών, δίπλα σε μικρά παιδιά, μπορούν να πιστοποιήσουν την ακρίβεια αυτών των διαπιστώσεων.

Ο λαός μας, όσον καιρό κρατά αυτή η συμφορά, συμπεριφέρεται με πειθαρχία, υπομονή, σύνεση και αυτοσυγκράτηση. Έχει επιδείξει μια σειρά από αρετές, οι οποίες όχι μόνο δεν εκτιμήθηκαν από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς παραγωγής κυρίαρχης ιδεολογίας, αλλά θεωρήθηκαν αδυναμίες∙ και γι’ αυτό η επίθεση στα δικαιώματά μας κλιμακώθηκε σε ένταση, μεγάλωσε σε διάρκεια και εκτραχύνθηκε. Η ανοχή αντιμετωπίστηκε σαν παθητικότητα και η σύνεση σαν δειλία.

Οι πολίτες αυτής της χώρας προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο για τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους και την πατρίδα και κατασυκοφαντήθηκαν. «Ανεύθυνους» τους ανεβάζουν τα ενσωματωμένα στο σύστημα ΜΜΕ και «απερίσκεπτους» τους κατεβάζουν. Την ίδια ώρα που οι νομοταγείς φροντίζουν να τηρούν όλα τα μέτρα (ακόμα και τα… παρανοϊκά), οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες περιφέρονται ανεξέλεγκτοι ανά την επικράτεια, οι αριστεριστές συνωστίζονται σε συγκεντρώσεις υπέρ του Κουφοντίνα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τις ποδηλατάδες στην Πάρνηθα και τα τσιμπούσια στην Ικαρία παραβιάζει τις απαγορεύσεις που ο ίδιος επιβάλλει.

Οι Έλληνες πρέπει να ξυπνήσουν και να αντισταθούν στη δικτατορία που επιβλήθηκε με πρόσχημα την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αυτό διδάσκει, άλλωστε, και η πρόσφατη Ιστορία. Η «άψογος στάσις», που τηρήθηκε στα Μνημόνια, οδήγησε σε ακόμα μεγαλύτερο χρέος και σε ακόμα περισσότερη φτώχεια, ξενοκρατία και εξαθλίωση.

Η αυταρχική εξουσία, που γλεντοκοπά ενώ επιβάλλει στους πολίτες την υποχρέωση να μην ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα και να στέλνουν… SMS για να πάνε στο σούπερ μάρκετ, χρησιμοποιεί τις καλές προθέσεις των Ελλήνων σαν όπλα, τα οποία στρέφει εναντίον τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα