Η Τουρκία δεν αλλάζει

Η Τουρκία δεν εξευμενίζεται, δεν συμμορφώνεται με το Διεθνές Δίκαιο, δεν καταλαβαίνει τίποτε άλλο παρά τη γλώσσα της ισχύος. Οταν υποκρίνεται τη μεταμεληθείσα… αμαρτωλή, τότε απλώς επιδιώκει να κερδίσει χρόνο, να ανακτήσει δυνάμεις και στη συνέχεια να κάνει μια από τα ίδια -αυτά που κάνει εδώ και αιώνες- ακριβώς όταν η επίθεσή της θα βρει τον αντίπαλο αποδυναμωμένο και ανήμπορο να αντιδράσει.

Η «δημοκρατία» τα παραπάνω τα έχει γράψει δεκάδες φορές, πάντοτε επιβεβαιώνεται, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που δείχνουν ότι δεν θέλουν να αντιληφθούν τα αυτονόητα ακόμα κι όταν τα βλέπουν να επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η ομάδα των αθεράπευτα «πρόθυμων» να παραχωρήσει η Ελλάδα δικαιώματα (ακόμα και εδάφη) στην Τουρκία υπολόγιζε ότι αυτή την περίοδο η γειτονική χώρα θα επεδείκνυε μια ηπιότερη στάση προς την πατρίδα μας ένεκα των σφοδρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το υπό σύσταση «χαλιφάτο» του Ερντογάν. Ουδέν αναληθέστερον τούτου.

Τελικά, όπως απέδειξε η εξέλιξη των πραγμάτων, η Τουρκία είχε αναστείλει κάποιες από τις παράνομες δραστηριότητές της και είχε σταματήσει για λίγο καιρό να προκαλεί ούτως ώστε να ξεπεράσει τον σκόπελο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. και να αποκλείσει κάθε πιθανότητα επιβολής ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της.

Μόλις διαλύθηκαν τα ισχνά σύννεφα της ευρωπαϊκής απειλής, ξεκίνησε πάλι τα ίδια. Και λαθρομετανάστες άρχισε να στέλνει προς την πλευρά της Ελλάδας και ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε ότι τα γεωτρύπανα και τα σεισμογραφικά πλοία της Τουρκίας θα επιστρέψουν σύντομα στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι ψευδαισθήσεις, οι εσφαλμένες εκτιμήσεις και οι ιδεοληψίες, αν βλάπτουν μία φορά εκείνους που τις έχουν, μπορούν να καταστρέψουν ολόκληρες χώρες εάν οι αυταπατώμενοι έχουν θέσεις ευθύνης στον δημόσιο βίο και επηρεάζουν τις εξελίξεις.

Αν θέλουμε ειρήνη με την Τουρκία, καλό θα είναι να προετοιμαζόμαστε για πόλεμο. Να ισχυροποιήσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, να τονώσουμε το ηθικό του λαού, να μη δίνουμε βάση στις σειρήνες του ενδοτισμού. Μόνο η αλήθεια εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα