Υπουργοί-πανελίστες σχολιάζουν, αντί να δρουν

Οι Έλληνες πληρώνουν υπουργούς και εκείνοι λειτουργούν σαν πανελίστες σε πρωινάδικα και σε ενημερωτικές εκπομπές. Σχολιάζουν την επικαιρότητα, η οποία συνεχώς επιδεινώνεται σε όλα τα μέτωπα, αντί να εργάζονται και να προσφέρουν λύσεις στα προβλήματα του λαού μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των παραπάνω είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος περιοδεύει στους τηλεοπτικούς σταθμούς για να επιδείξει το μαύρισμά του από την παρατεταμένη έκθεση στον αυγουστιάτικο ήλιο και για να ψελλίσει δικαιολογίες για τη θύελλα της ακρίβειας, που ήδη σαρώνει την ελληνική αγορά.

Όλοι όσοι επισκέπτονται κάποιο συνοικιακό κατάστημα ή σούπερ μάρκετ για να κάνουν τις αγορές τους διαπιστώνουν ότι οι τιμές των προϊόντων είναι… τσιμπημένες και ακούν ότι αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο. Ο κ. Γεωργιάδης, αντί να δώσει εξηγήσεις στο κοινό γι’ αυτή την κατάσταση, ρίχνει τις ευθύνες στην… παγκόσμια οικονομία – όπως παλαιότερα οι κομμουνιστές έριχναν τις δικές τους ευθύνες (για την πείνα που επικρατούσε στους «παραδείσους» τους) στον παγκόσμιο καπιταλισμό και στην «αντίδραση».

Ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας σε ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου για τις «καταχρηστικές, άδικες και ανορθολογικές χρεώσεις των τραπεζών», απέδωσε την ακρίβεια στην άνοδο του πληθωρισμού, τη διεθνή αύξηση των τιμών στα καύσιμα, στην ενέργεια, στα ναύλα και στις πρώτες ύλες, σημειώνοντας με ειρωνική διάθεση ότι «δεν έχουμε αρμοδιότητα στον πλανήτη, παρά μόνο στην ελληνική επικράτεια».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο -ανήμπορος να επηρεάσει και τον… πλανήτη αλλά και την ελληνική αγορά- υπουργός Ανάπτυξης συνέστησε στους πολίτες να επισκέπτονται την ιστοσελίδα https://e-katanalotis.gov.gr/ για να συγκρίνουν τιμές και να εξοικονομούν χρήματα.

Κοντολογίς, ο περιοδεύων τους τηλεοπτικούς σταθμούς υπουργός παραδέχτηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι την ουσιαστική δουλειά στο υπουργείο του, όσον αφορά την προστασία των καταναλωτών, την κάνει μια ιστοσελίδα. Αν τα πράγματα έχουν όντως έτσι, οι Ελληνες δεν χρειάζεται να πληρώνουν υπουργούς, κουστωδίες φίλων και κολλητών, μετακλητούς και άλλα στελέχη. Αρκεί να καταβάλλουν ένα μικροποσό για τη συντήρηση της ιστοσελίδας, που ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα