Αντιεμβολιαστές στην κυβέρνηση!

Το αντιεμβολιαστικό κίνημα στην Ελλάδα είναι το αποτέλεσμα των αντιφατικών πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αν στην πατρίδα μας ασκείτο σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική σχετικά με αυτό το ζήτημα, όσοι αντιμετωπίζουν την υπόθεση του εμβολιασμού με καχυποψία ή και με ανοιχτή εχθρότητα δεν θα ήταν μερικά εκατομμύρια, αλλά κατά πολύ λιγότεροι.

Η κυβέρνηση τροφοδοτεί την επιχειρηματολογία των αντιεμβολιαστών με μια σειρά από αποφάσεις της που αφορούν διάφορες πτυχές της αντιμετώπισης της πανδημίας από τη χρησιμότητα ή όχι των μασκών και τις αυστηρές καραντίνες, μέχρι τις αρνητικές διακρίσεις σε βάρος τμήματος της κοινωνίας και μέχρι την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Τώρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η περιβόητη τρίτη δόση των εμβολίων. Χθες η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου ανακοίνωσε ότι συστήνεται η τρίτη, «αναμνηστική», καθώς λέγεται, τρίτη δόση των εμβολίων στους ηλικιωμένους άνω των 60 ετών, σε όσους φιλοξενούνται σε μονάδες φροντίδας και στους υγειονομικούς.

Αυτή η σύσταση γίνεται χωρίς να υπάρχει η έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), αλλά η κυρία Θεοδωρίδου την… προεξόφλησε. Είναι απορίας άξιον για ποιον λόγο υπάρχει τόση βιασύνη και προπέτεια από την πλευρά της κυβέρνησης να γίνει αυτή η τρίτη δόση χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμα κάτι τέτοιο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμού Φαρμάκων, του οποίου η απόφαση… θεωρείται δεδομένη από την κυβέρνηση.
Φυσικά, στην υπόθεση της τρίτης δόσης τίποτα δεν πρέπει να είναι δεδομένο, μια και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ έχει ψηφίσει κατά της έγκρισης της χορήγησης αναμνηστικών δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τον κορονοϊό στο σύνολο του πληθυσμού άνω των 16 ετών και τη συστήνει μόνο σε πολίτες άνω των 65 ετών, αλλά και σε εκείνους που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Μήπως πίσω από αυτή τη βιασύνη και το… άγχος της κυβέρνησης να γίνει η τρίτη δόση ακόμα και χωρίς την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων κρύβεται κάποια περίεργη… ρήτρα στα συμβόλαια που έχουν συναφθεί με τις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες;

Πάντως, με κάτι τέτοια προκαλούνται πολλές εύλογες απορίες και ανησυχίες στο κοινό και καταρρέει το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα