Θετική στον κορονοϊό η βασίλισσα Ελισάβετ

Έσπασε τη σιωπή του το Μπάκιγχαμ, που ανακοίνωσε χθες πως η 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Έχει ήπια συμπτώματα κοινού κρυολογήματος και αναμένεται να συνεχίσει τις βασικότερες υποχρεώσεις της στο Γουίνδσορ αυτή την εβδομάδα, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον ευχήθηκε στη βασίλισσα ταχεία ανάρρωση. «Είμαι βέβαιος ότι μιλώ εκ μέρους όλων, ευχόμενος στην Αυτής Μεγαλειότητα τη βασίλισσα ταχεία ανάρρωση από τον Covid και γρήγορη επάνοδο στην καλή υγεία» έγραψε ο Τζόνσον στο twitter.

Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παρουσιάσει μέσα στην εβδομάδα σχέδιο που θα προβλέπει την κατάργηση της απομόνωσης των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον νέο κορονοϊό.

Η Βρετανία έτσι θα γίνει, αν προχωρήσει το σχέδιο, η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα που θα επιτρέπει σε ανθρώπους που γνωρίζουν ότι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 να πηγαίνουν χωρίς κανέναν περιορισμό σε καταστήματα, να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να πηγαίνουν στις εργασίες τους – απόφαση που αρκετοί ειδικοί σε ζητήματα δημόσιας υγείας τονίζουν πως ενέχει μεγάλους κινδύνους.

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από την Ντάουνινγκ Στριτ, ο κ. Τζόνσον ανέφερε ότι ο ιός «δεν θα εξαφανιστεί ξαφνικά, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν και να συνεχίσουμε να προστατευόμαστε χωρίς περιορισμό των ελευθεριών μας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα