Μακρόν: Θα αποκαταστήσουμε γρήγορα τα κατεστραμμένα κτίρια

Με fast track διαδικασίες υποσχέθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν πως θα γίνει η ανοικοδόμηση των κτιρίων που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τα οποία ξέσπασαν μετά τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από αστυνομικό.

Οπως μετέδιδε χθες το BFMTV, ο Γάλλος πρόεδρος μετά τη συνάντησή του με 241 δημάρχους στο Ελιζέ ανακοίνωσε τη θέσπιση νόμου έκτακτης ανάγκης για την επιτάχυνση της ανοικοδόμησης, ενώ υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια σε πόλεις για επισκευές που αφορούν «δρόμους, δημοτικές εγκαταστάσεις, σχολεία. Θα το κοιτάξουμε δήμο προς δήμο».

Οι δήμαρχοι και ο Γάλλος πρόεδρος συζήτησαν μια σειρά από θέματα, εστιάζοντας κυρίως στη βία και την ανασφάλεια που ταλάνισαν τις τελευταίες μέρες τα προάστια. Ο Εμανουέλ Μακρόν, όπως μετέδωσαν γαλλικά μέσα, εξέφρασε στους τοπικούς αξιωματούχους «τη στήριξη, την εκτίμηση και την αναγνώρισή του» για τη «δράση» τους κατά τη διάρκεια των ταραχών. «Αν είστε εδώ, είναι επειδή υπήρξατε θύματα, είτε εσείς είτε μερικές φορές οι οικογένειές σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, με έναν αφόρητο και ανείπωτο τρόπο» είπε στους δημάρχους ο Μακρόν.

Ωστόσο έσπευσε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, να προειδοποιήσει τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ότι πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ότι το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων των ταραχών είναι υπαρκτό, κυρίως εν όψει της γαλλικής εθνικής εορτής της 14ης Ιουλίου. «Είναι βιώσιμη η επιστροφή στην ηρεμία; Θα ήμουν επιφυλακτικός για τις ερχόμενες ημέρες και εβδομάδες. Αλλά, επιτέλους, η κορύφωση της βίας που ζήσαμε τα πρώτα βράδια πέρασε» είπε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Η γαλλική εφημερίδα «Figaro», πάντως, σημείωνε χθες πως, αν και ο Μακρόν είναι συνηθισμένος στις κρίσεις, επικρατεί προβληματισμός διεθνώς ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Παρίσι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα