Προσωρινή σύνταξη 384 € σε όλους ως λύση ανάγκης για τις εκκρεμείς!

Τη χορήγηση προσωρινής σύνταξης 384 ευρώ και αναδρομικών σε όλους όσοι έχουν καταθέσει αίτημα σύνταξης, εφόσον όμως έχουν συμπληρώσει το 62ο έτος της ηλικίας τους, εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης. Μπροστά στην τεράστια κοινωνική κατακραυγή των ασφαλισμένων που περιμένουν έως τέσσερα χρόνια για να λάβουν τη σύνταξή τους, η κυβέρνηση έρχεται να εφαρμόσει άλλο ένα ημίμετρο. Η απόφαση συνιστά άλλη μία ομολογία αποτυχίας από πλευράς Ν.Δ., καθώς ακόμα μία φορά επί δικής της διακυβέρνησης το πρόβλημα έφυγε εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, εάν κάποιος έχει καταθέσει αίτημα για σύνταξη, για διάστημα 10 μηνών, εκτός της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ, θα λάβει και αναδρομικά επί του ποσού αυτού, δηλαδή εν προκειμένω 3.840 ευρώ. Ενώ εάν κάποιος έχει καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης πριν από 20 μήνες, θα λάβει αναδρομικά 7.680 ευρώ.

Κράτησε αποστάσεις

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του ο υπουργός Εργασίας κράτησε αποστάσεις σχετικά με το πότε θα αρχίσει να εφαρμόζεται… η δική του εξαγγελία, ελπίζοντας ότι αυτό θα γίνει εντός διμήνου. Ένα άλλο σημείο που μένει να αποσαφηνιστεί είναι εάν αυτό το νέο μέτρο θα συνδυαστεί με τις προβλέψεις για τη χορήγηση προσωρινής σύνταξης που ισχύουν σήμερα, δηλαδή σε ποσοστό 80% για τους μισθωτούς, 70% για τους επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες – αγρότες και 50% για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, το σύνολο των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης εκτοξεύτηκε στις 421.400 εκκρεμότητες: 176.000 αφορούν κύρια σύνταξη, 123.000 εκκρεμείς επικουρικές, 60.000 εφάπαξ και 62.400 συνταξιούχους με παράλληλη ασφάλιση, οι οποίοι θα έπρεπε από τον Μάιο του 2016 να λαμβάνουν προσαύξηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα