Η «θεραπεία Τραμπ» πήρε έγκριση στις Ηνωμένες Πολιτείες

Και ενώ τα εμβόλια είναι προ των πυλών, ενισχύεται η φαρέτρα των γιατρών σε επίπεδο θεραπείας του νέου κορονοϊού.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το Σάββατο, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τη θεραπεία συνθετικών αντισωμάτων κατά του Covid-19 από την εταιρία βιοτεχνολογίας Regeneron, η οποία χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Η έγκριση αυτών των θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα μπορεί να επιτρέψει σε ασθενείς να αποφύγουν τη νοσηλεία και να μειωθεί η πίεση στο σύστημα» δήλωσε ο αξιωματούχος της FDA, Στίβεν Χαν.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα, που δημιουργούνται για να λειτουργούν σαν ανοσοκύτταρα, βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όταν ο Αμερικανός πρόεδρος εμφάνισε εντυπωσιακή βελτίωση, μετά τη λήψη τους, και τα χαρακτήρισε «θεραπεία».

Ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, δρ Λέοναρντ Σλέιφερ, τονίζει ότι απαιτείται και άλλη μελέτη.

Η αδειοδότηση του Regeneron από τη FDA έρχεται μετά την αδειοδότηση της θεραπείας αντισωμάτων της Eli Lilly, του bamlanivimab, που χορηγείται σε ανθρώπους με τον νέο κορονοϊό σε πολύ αρχικό στάδιο οι οποίοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Οι υπεύθυνοι τονίζουν ότι αυτή η θεραπεία δεν πρέπει να δίνεται σε ασθενείς που είναι ήδη στο νοσοκομείο, επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι το φάρμακο βοηθάει σε τέτοιο στάδιο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα