Ο Μπένι Γκαντς θα κάνει «κόλαση» τη ζωή του Νετανιάχου

Διαψεύδοντας τα exit polls, η εκλογική αναμέτρηση στο Ισραήλ λήγει, όπως όλα δείχνουν, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να παίρνει το εισιτήριο για μια πέμπτη θητείαΤο κόμμα Γαλάζιο-Λευκό του Μπένι Γκαντς παραδέχτηκε την ήττα του, ωστόσο υψηλόβαθμο στέλεχος της κεντροδεξιάς παράταξης υποσχέθηκε να μετατρέψει σε «κόλαση» τη ζωή του κυβερνώντος κόμματος Λικούντ από τη θέση της αντιπολίτευσης. Ο «Bibi», όπως τον αποκαλούν τα ισραηλινά ΜΜΕ, βρίσκεται στην πρωθυπουργία του Ισραήλ εδώ και 10 χρόνια και αν για κάτι φημίζεται -πέραν των σκανδάλων διαφθοράς που τον συνοδεύουν και για τα οποία παραμένει η απειλή να του ασκηθούν διώξεις-, είναι η δεινότητά του στη σύναψη μετεκλογικών συνεργασιών.

Σύμφωνα με όσα μετέδιδαν χθες τα μέσα ενημέρωσης και με βάση την καταμέτρηση του 97% των ψηφοδελτίων, το κόμμα του Νετανιάχου Λικούντ κερδίζει 35 έδρες, ακριβώς όσες και το Γαλάζιο-Λευκό του Γκαντζ. Ομως, εκτιμάται ότι ο Νετανιάχου θα σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με τα μικρότερα συντηρητικά και θρησκευτικά κόμματα, συγκεντρώνοντας πλειοψηφία 65 εδρών σε σύνολο 120 στην Κνεσέτ.

Στο μεταξύ, την απογοήτευσή τους για το αποτέλεσμα της κάλπης εξέφρασαν οι Παλαιστίνιοι. Οι Ισραηλινοί «ψήφισαν υπέρ του απαρτχάιντ», υπέρ της «ατελείωτης κατοχής», υποστήριξε ο γενικός γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης Σάεμπ Ερεκάτ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα