Κακουργηματικές διώξεις για ανθρωποκτονία στον ύπαρχο, για συνέργεια στον λοστρόμο και τον υποπλοίαρχο

Με τις νέες διατάξεις διώκεται ο πλοίαρχος – Με σκυμμένο το κεφάλι και αμίλητοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια

Κακουργηματική δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο ασκήθηκε χθες από τον εισαγγελέα Πειραιά κατά του μέλους του πληρώματος του «Blue Horizon» που έσπρωξε τον άτυχο άνδρα από τον καταπέλτη με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί.

Για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο διώκονται τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος, ο λοστρόμος και ο υποπλοίαρχος που είχε βάρδια στο κατάστρωμα, οι οποίοι είδαν τον ύπαρχο να σπρώχνει τον επιβάτη στη θάλασσα.

Ο πλοίαρχος του πλοίου που συνέχισε την πορεία του καραβιού ενώ γνώριζε ότι υπήρχε άνθρωπος στη θάλασσα διώκεται με βάση τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, που αποτελεί επίσης κακούργημα. Οι ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματα είναι μέχρι ισόβια.

Παράλληλα, διενεργείται επείγουσα έρευνα από την Εισαγγελία για τις ευθύνες στελεχών του Λιμενικού Σώματος σχετικά με το εάν ήταν στο λιμάνι για να αποτρέψουν την τραγωδία. Νωρίτερα, ο πλοίαρχος και τα υπόλοιπα τρία μέλη του πληρώματος είχαν οδηγηθεί στα δικαστήρια του Πειραιά αμίλητοι, με σκυμμένο το κεφάλι, χωρίς να κάνουν κάποια δήλωση.

Οι διώξεις ασκήθηκαν καθώς ο ύπαρχος πέταξε στη θάλασσα από τον καταπέλτη του πλοίου τον άτυχο 36χρονο μπροστά στα μάτια των δύο συγκατηγορουμένων του, ναύκληρου και υποπλοιάρχου -υπεύθυνου του καταστρώματος-, ενώ ο πλοίαρχος που έβλεπε τι συνέβαινε στον καταπέλτη από τις κάμερες του καραβιού ξεκίνησε το ταξίδι παρά το γεγονός ότι ο επιβάτης είχε πέσει στη θάλασσα.

Οι τρεις ναυτικοί που ήταν στον καταπέλτη γύρισαν την πλάτη στον άνθρωπο που έπεσε στη θάλασσα. Δεν σταμάτησαν το πλοίο για να αρχίσουν επιχείρηση για τη διάσωσή του, όπως όφειλαν με βάση τη ναυτιλιακή νομοθεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύπαρχος που έσπρωξε τον 36χρονο από τον καταπέλτη, όπως μαρτυρά το βίντεο-ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας, φέρεται ότι ισχυρίστηκε στους λιμενικούς πως ο άτυχος επιβάτης… γλίστρησε και έπεσε στο κενό! Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων, οι τέσσερις κατηγορούμενοι έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν σε ανακριτή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα