«Η βόμβα θύμισε 17 Νοέμβρη»

Αποκάλυψη του Καλλιακμάνη για τον εκρηκτικό μηχανισμό δίπλα στην έδρα των ΜΑΤ στου Ζωγράφου! Οι τρομοκράτες φαίνεται πως γνώριζαν ότι δεν λειτουργούσαν οι κάμερες

Αρωμα από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη μύρισε… προχθές το μεσημέρι με τη βόμβα που τοποθετήθηκε σε απόσταση αναπνοής από την έδρα των ΜΑΤ στου Ζωγράφου, όπου κατά διαβολική σύμπτωση δεν λειτουργούσαν οι κάμερες ασφαλείας.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην αυτοσχέδια βόμβα τα χρησιμοποιούσε η 17 Νοέμβρη, όπως δήλωσε χθες το πρωί ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης. «Τα υλικά τα έχουμε ξαναδεί, η συνδεσμολογία ήταν διαφορετική» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου. Υπενθυμίζεται πως ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε τάπερ.

Αποτελούνταν από ρολόι, δύο πυροκροτητές και διακόπτη, ενώ περιείχε μισή λίμπρα C4 υψηλό εκρηκτικό και 150 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδα. Η βόμβα απενεργοποιήθηκε έπειτα από τηλεφώνημα αγνώστου με ηχογραφημένα μηνύματα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στο zougla.gr, λέγοντας ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί πλησίον στρατοπέδου της οδού Κοκκινοπούλου σε μαύρη σακούλα και θα εκρήγνυτο σε 45 λεπτά. Οι αστυνομικοί που «χτένισαν» την περιοχή εντόπισαν ανάμεσα σε δέντρα μια ύποπτη μαύρη σακούλα κοντά στο Στρατόπεδο Μύτικα και σε απόσταση 100 μέτρων από τη σκοπιά στην πύλη της έδρας των ΜΑΤ.

Η βόμβα απενεργοποιήθηκε λίγα λεπτά πριν λήξει η διορία των 45 λεπτών που είχε δώσει ο άγνωστος στο ηχογραφημένο μήνυμα, χάρη στην αυτοθυσία του πυροτεχνουργού του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που την έθεσε εκτός λειτουργίας με τα χέρια του. «Η βόμβα είχε δύο πυροκροτητές που θα μπορούσε να απενεργοποιήσει τον έναν και να σκάσει ο άλλος. Το έκανε με κίνδυνο της ζωής του» επισήμανε ο κ. Καλλιακμάνης. «Ημασταν τυχεροί χάρη στην ψυχραιμία του πυροτεχνουργού, γιατί έχουμε ατόφιο τον μηχανισμό και μπορεί να προκύψουν στοιχεία» πρόσθεσε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κ. Δημογλίδου.

Ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των αστυνομικών εξέφρασε την ανησυχία του για τη νέα γενιά τρομοκρατών με… άρωμα 17 Νοέμβρη, καθώς οι δράστες φαίνεται πως γνώριζαν ότι δεν λειτουργούσε το καταγραφικό των ΜΑΤ. «Είναι μια συγκυρία περίεργη, ανησυχούν πολλοί στην ΕΛ.ΑΣ. Είναι περίεργο ότι γνώριζαν ότι το καταγραφικό δεν λειτουργούσε. Πώς ήξεραν ότι δεν λειτουργούσε το καταγραφικό; Πρέπει η έρευνα να το δείξει. Εκτός εάν δεν είχαν πάρει χαμπάρι ότι υπήρχαν κάμερες. Δεν αποκλείω τίποτα, υπάρχουν τέτοια στοιχεία και στην Αστυνομία και παντού. Οπου υπάρχει διαφθορά επιλαμβάνεται το Εσωτερικών Υποθέσεων» παρατήρησε ο κ. Καλλιακμάνης.

«Αν αυτό το πράγμα έσκαγε, δεν θα ζούσαν όσοι περνούσαν από εκεί, δεν θα ήταν στη ζωή ο αστυνομικός σκοπός, θα κινδύνευαν και φοιτητές. Είναι πολύ ανησυχητικό ότι ίσως είναι το ξεκίνημα μιας ομάδας τρομοκρατών που αρχίζουν με αυτή την ενέργεια. Πάντα υπάρχει ο έμπειρος, πάντα υπάρχει κάποιος που δίνει τέτοιες οδηγίες και βρίσκει εκκολαπτόμενους τρομοκράτες και τους στρατολογεί» συμπλήρωσε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα