Διεθνής αναγνώριση για τη «δημοκρατία»!

Ένα από τα εγκυρότερα περιοδικά διεθνών σχέσεων, πολιτικών αναλύσεων και διπλωματίας, το «Harvard International Review», το οποίο εκδίδεται από το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, υπερασπίστηκε τη «δημοκρατία» στην επίθεση που δέχτηκε από τον τύραννο Ερντογάν, ενώ το ελληνόφωνο κατεστημένο πήρε τη θέση των Τούρκων!

Το περιοδικό, στο κύριο άρθρο του, έγραψε για την προσφυγή του Ερντογάν στα τουρκικά δικαστήρια (έπειτα από το πρωτοσέλιδό μας, που τον… σιχτίριζε) ότι:

«Αντί να απευθύνει την αντίδρασή του στο πρωτοσέλιδο της “δημοκρατίας” στην εφημερίδα απευθείας ή σε σχετικούς Έλληνες αξιωματούχους, ο Ερντογάν προσπάθησε να επιλύσει τη διαφωνία του εντός της γραφειοκρατίας της Τουρκίας, προβαίνοντας έτσι σε μια σημαντική προσβολή της ελληνικής κυριαρχίας».

Για τους Αμερικανούς, η επίθεση του Ερντογάν εναντίον της «δημοκρατίας» αποτελούσε προσβολή της ελληνικής κυριαρχίας. Όμως, το αξιοθρήνητο σύστημα Μητσοτάκη, αντί να υπερασπιστεί το δικαίωμα μιας ελληνικής εφημερίδας να δημοσιοποιεί την άποψή της εναντίον ενός επεκτατικού, ημιπαράφρονα τυράννου, πήρε το μέρος του Τούρκου!

Γράφει το «Harvard International Review»: «Αν και δεν αποδέχτηκαν τον ευρύτερο ισχυρισμό της Τουρκίας ότι η προσβολή του Ερντογάν πρέπει να είναι διεθνώς παράνομη, η προθυμία (!) των Ελλήνων αξιωματούχων να καταδικάσουν τον τίτλο της εφημερίδας αποκαλύπτει την εκπληκτική επιρροή του Ερντογάν στα ελληνικά θέματα. Αποσπώντας μια κάπως δεκτική απάντηση στον μάλλον επιθετικό ισχυρισμό του, ο Ερντογάν πέτυχε τον στόχο του να ωθήσει τα όρια της τουρκικής επιρροής λίγο πιο πέρα, καταπατώντας έτσι την ελληνική κυριαρχία».

Η συσχέτιση της «επιρροής» Ερντογάν στα ελληνικά θέματα με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί έναν βαρύτατο υπαινιγμό, αν όχι καταγγελία τής εθνικά ύποπτης στάσης που τήρησε το καθεστώς Μητσοτάκη στην υπόθεση της «δημοκρατίας».

Και το βασικότερο σημείο του άρθρου, το οποίο αποτελεί για την εφημερίδα μας σημαντική αναγνώριση του ρόλου της: «Η πρόσφατη μήνυση εναντίον της εφημερίδας “δημοκρατία” είναι η πιο πρόσφατη στη σειρά των επιθετικών κινήσεων του Ερντογάν προς την Ελλάδα».

Τολμάμε, με τη βοήθεια του Θεού και τη στήριξη του κοινού μας, να στεκόμαστε απέναντι στους εχθρούς της πατρίδας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα