Το μυθιστόρημα στη «δημοκρατία»

Σήμερα στη «δημοκρατία» επιστρέφει ένας θεσμός που αγαπήθηκε πολύ από τους Ελληνες και τον οποίον έδειξαν να… λησμονούν οι εφημερίδες αλλά και τα περιοδικά τις τελευταίες δεκαετίες της πολύπλευρης κρίσης.

Ο θεσμός αυτός είναι η δημοσίευση αυτοτελών λογοτεχνημάτων ή μυθιστορημάτων και διηγημάτων σε συνέχειες. Σήμερα, λοιπόν, αρχίζει η δημοσίευση, σε συνέχειες, του αστυνομικού μυθιστορήματος του Γιώργου Σταφυλά, το οποίο τιτλοφορείται «Η συγκάλυψη». Ο κ. Σταφυλάς είναι ένας από τους σημαντικούς και γρήγορα ανερχόμενους νέους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας στην Ελλάδα.

Οι αναγνώστες της «δημοκρατίας» είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν ένα πολλά υποσχόμενο δείγμα από την πνευματική εργασία του στον διαγωνισμό αστυνομικού διηγήματος που διοργάνωσε το 2019 η εφημερίδα μας και στον οποίο πρώτευσε η συμμετοχή του με το διήγημα «Η γυναίκα με το μαντίλι».

Η «συγκάλυψη» είναι ένα έργο που δεν βαδίζει στα γνώριμα μονοπάτια της πολιτικής ορθότητας. Είναι ευθύ, ωμό, γραμμένο με στιλ άμεσο και σκληρό. Μπορεί να ξενίσει ορισμένους, όπως ξενίζει η αλήθεια πολλούς, σε όλες τις εποχές και τις συγκυρίες. Ντεκόρ της πλοκής η σύγχρονη Αθήνα της προϊούσας παρακμής, των γειτονιών που γκετοποιούνται, των παραβατικών, της λαθρομετανάστευσης, της αδιάφορης και παραδομένης στις σαρκικές απολαύσεις άρχουσας τάξης. Πρωταγωνιστής σε αυτό, καθώς και σε άλλα λογοτεχνήματα του κ. Σταφυλά, είναι ένας άντρας «παλαιάς κοπής», ο επιθεωρητής Λάμπρου.

Η εφημερίδα μας πιστεύει στην πνευματική και μορφωτική αποστολή των ενημερωτικών μέσων. Δεν αρκούν η πιστή μεταφορά των ειδήσεων, το πλούσιο ρεπορτάζ, οι συνεντεύξεις ουσίας και οι αποκαλύψεις για να χαρακτηριστεί μια εφημερίδα πλήρης περιεχομένου. Η λογοτεχνία δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη για τα έντυπα τα οποία σέβονται το δημοσιογραφικό λειτούργημα και των αναγνώστη.

Από σήμερα που οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν σε συνέχειες το αστυνομικό μυθιστόρημα «Η συγκάλυψη» μπορούν να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι πόσο σημαντική δύναται να αποδειχθεί η συμβολή μιας εφημερίδας στην ανάδειξη λογοτεχνικών έργων και συγγραφέων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα